首页
登录
职称英语
[originaltext] When I was in the third grade, I was picked to be the princess
[originaltext] When I was in the third grade, I was picked to be the princess
游客
2024-06-13
60
管理
问题
When I was in the third grade, I was picked to be the princess in the school play. For weeks my mother had helped me practice my lines. But once on stage, every word disappeared from my head. Then my teacher told me she bad written a narrator’s part for the play, and asked me to change roles. Though I didn’t tell my mother what had happened that day, she sensed my unhappiness and asked if I wanted to take a Walk in the yard.
It was a lovely spring day. We could see dandelions popping through the grass in bunches, as if a painter had touched our landscape with bits of gold. I watched my mother carelessly bend down by one of the bunches. "I think I am going to dig up all these weeds," she said. "From now on, we’ll have only roses in this garden. "
"But I like dandelions," I protested. "All flowers are beautiful — even dandelions!" My mother looked at me seriously. "Yes, every flower gives pleasure in its own way, doesn’t it?" she asked thoughtfully. I nodded. "And that is true of people, too," she added.
When I realized that she had guessed my pain, I started to cry and told her the truth.
"But you will be a beautiful narrator," she said, reminding me of how much I loved to read stories aloud to her.
Over the next few weeks, with her continuous encouragement, I learned to take pride in the role. The big day finally came. A few minutes before the play, my teacher came over to me. "Your mother asked me to give this to you," she said, handing me a dandelion. After the play, I took home the flower, laughing that I was perhaps the only person who would keep such a weed.
选项
A、Everybody has some unforgettable memory.
B、Everybody should learn to play different roles.
C、Everybody has his or her own value in the world.
D、Everybody can find his or her own way to success.
答案
C
解析
What is the main idea of the story?
选项概括性强,且均是完整的句子,该题可能考查短文主旨。文中母亲先是根据蒲公英指出“Yes, every flower gives pleasure in its own way, doesn’t it?”,然后又深入地说“And that is true of people, too, ”。她这样做是为了鼓励女儿,告诉她每个人都有自己的价值,因此答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3632069.html
相关试题推荐
[originaltext]Inpublicspeaking,thewatchwordispreparation.Mostofus
[originaltext]Ifyoufeeltiredallthetime,youdon’tnecessarilyneedto
[originaltext]Ifyouareinyourtwenties,youownyourfirstcar,yourcar
[originaltext]Ifyouareinyourtwenties,youownyourfirstcar,yourcar
[originaltext]W:ProfessorMarnes,Iwonderifyoucanfillmeinonyourlectu
[originaltext]W:ProfessorMarnes,Iwonderifyoucanfillmeinonyourlectu
[originaltext]W:ProfessorMarnes,Iwonderifyoucanfillmeinonyourlectu
[originaltext]Duringthelastfewyears,therehasbeenanenormousincreas
[originaltext]Duringthelastfewyears,therehasbeenanenormousincreas
[originaltext]It’sgenerallyagreedthatserious,violentcrimehasreached
随机试题
Weareallnaturallyattractedtopeoplewithideas,beliefsandinterestsl
Isometimeswishthatmyuniversity______.A、isaslargeasyoursB、wasaslarge
[originaltext]Forteenagers,itcanseemveryimportantto"fitin".[32]Tee
[originaltext]RallieswererecentlyheldinNewHampshire,Iowa,SouthCaro
小孩2岁,体重9kg,生后6个月开始出现口唇发绀,无肺炎史,体格检查见轻度杵状指
深圳的创业者乔峤想要做一款智能耳机,他发现,60%的人都会在跑步过程中听歌,并用
套利定价理论的几个基本假设不包括()。 A.投资者是追求收益的,同时也
()用来衡量企业所有者利用自有资金获得融资的能力,也用于判断企业的偿债资格和能
下列义务中,不属于附随义务的是:()A.汽车销售商在销售车辆时提供办理过户所需
一老年女性,患多年毒性弥漫性甲状腺肿,且从未间断治疗,本次因并发持续性心房颤动而
最新回复
(
0
)