首页
登录
职称英语
More than 12,300 people were killed and tens of thousands left homeless afte
More than 12,300 people were killed and tens of thousands left homeless afte
游客
2024-06-12
56
管理
问题
More than 12,300 people were killed and tens of thousands left homeless after a powerful undersea earthquake unleashed giant tsunami waves that crashed into the coasts of south and southeast Asia. The 8.9 magnitude earthquake that struck off the Indonesian island of Sumatra(苏门答膜岛) early on Sunday was the biggest in 40 years. It triggered waves that reared up into walls of water as high as 10 meters (30 feet) as they hit coastlines in Indonesia, Sri Lanka, India and Thailand. Aid agencies rushed staff, equipment and money to the region, warning that bodies rotting in the water were already beginning to threaten the water supply for survivors. Rescue workers also spoke of bodies still caught up on trees after being flung inland by the waves. "I just couldn’t believe what was happening before my eyes," Boree Carlsson said from a hotel in the Thai resort of Phuket. "As I was standing there, a car actually floated into the lobby and overturned because the current was so strong," said the 45 - year - old Swede. "I heard an eerie sound that I have never heard before. It was a high pitched sound followed by a deafening roar," said a 55 - year - old Indian fisherman who gave his name as Chellappa. "I told everyone to run for their life." In Indonesia, an archipelago of 17,000 islands, one official said nearly 4,500 people had died.
The worst affected area was Banda Aceh, the capital of Aceh province, where 3,000 were killed. More than 200 prisoners escaped from a jail when the tsunami knocked down its walls. In Sri Lanka, the death toll also reached 4,500 and 1 million people, or 5 percent of its population, were affected. It was the worst natural disaster to hit Sri Lanka. Hundreds of thousands of Sri Lankans sheltered in schools and temples overnight, and officials expected the death toll to rise further once rescuers resumed searches after daybreak. In southern India, where at least 3,000 were estimated to have died, beaches were littered with submerged cars and wrecked boats. Shanties on the coast were under water. Thai government officials said at least 392 bodies had been retrieved and they expected the final toll to approach 1,000. [br] "Trigger" in paragraph 1 means______.
选项
答案
set off or initiate
解析
这里考查的是个别词汇在段落中的含义。根据上下文,不难看出trigger在这里是动词,表示引发,触发。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3630202.html
相关试题推荐
[originaltext]Mostpeoplefeellonelysometimes.Butitusuallyonlylasts
[originaltext]Mostpeoplefeellonelysometimes.Butitusuallyonlylasts
Spaceenthusiastslooktothedaywhenordinarypeople,aswellprofessional
Somepeoplearguethatmostcrime______(可归咎于对金钱的贪婪).canbeattributedtotheg
【S1】[br]【S9】majority→minority用词不当。根据题意,此处应指前面提到的peopleofcolor,他们是“少数族裔”人群,因此
AreAmericansbeautifulpeoplewithperfectteethandbodiessculptedbypla
Itisourdutyto______(帮助偏远地区的人民摆脱贫困).helpthepeopleinremoteplacesoutofp
Globalizationofsportingculturemeansthat______.[br]Peoplewanttoseehig
Whatdoesitmeanby"hehadtoeathiswords"(Para.1)?[br]Peoplecanfindev
Peopleusetheword"unidentified"todescribethereportedflyingobjectsbecau
随机试题
Allthecommoditiessoldinthatshoparegivenoneyear’s______.A、assuranceB
NarratorListentopartofalectureinamassmediaclass.Nowgetreadytoans
Inthefaceoftheseriousdropinsales,themanagershruggeditoff,sayingth
在急性胰腺炎发病过程中起最主要作用的酶是()。A.磷脂酶A B.糜蛋白酶(
数据库设计包括两个方面的设计内容,它们是A.概念设计和逻辑设计 B.模式设计和
一个城市的建设发展,如果说建筑是她的脊梁,环境是她的容貌,那市民的文明素质就是她
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
某消防技术服务机构受某大型综合体业主请托,岀具虛假消防设施检测报告,消防救援机构
下列说法中正确的是A.对诊断不明的贫血者也可选用叶酸治疗 B.大剂量服用叶酸时
主要辅料中含有氢氟烷烃等抛射剂的剂型是A.气雾剂 B.醑剂 C.泡腾片 D
最新回复
(
0
)