首页
登录
职称英语
In the atmosphere, carbon dioxide acts rather like a one-way mirror—the gla
In the atmosphere, carbon dioxide acts rather like a one-way mirror—the gla
游客
2024-05-30
60
管理
问题
In the atmosphere, carbon dioxide acts rather like a one-way mirror—the glass in the roof of a greenhouse which allows the sun’s rays to enter but prevents the heat from escaping. According to a weather expert’s prediction, the atmosphere will be 3℃ warmer in the year 2050 than it is today, if man continues to burn fuels at the present rate. If this warming up took place, the ice caps in the poles would begin to melt, thus raising sea level several meters and severely flooding coastal cities. Also, the increase in atmospheric temperature would lead to great changes in the climate of the northern hemisphere, possibly resulting in an alteration of the chief food-growing zones.
In the past, concern about a man-made warming of the earth has concentrated on the Arctic because the Antarctic is much colder and has a much thicker ice sheet. But the weather experts are now paying more attention to West Antarctic, which may be affected by only a few degrees of warming: in other words, by a warming on the scale that will possibly take place in the next fifty years from the burning of fuels. Satellite pictures show that large areas of Antarctic ice are already disappearing. The evidence available suggests that a warming has taken place. This fits the theory that carbon dioxide warms the earth.
However, most of the fuel is burnt in the northern hemisphere, where temperatures seem to be falling. Scientists conclude, therefore, that up to now natural influences on the weather have exceeded those caused by man. The question is: Which natural cause has the most effect on the weather?
One possibility is the variable behavior of the sun. Astronomers at one research station have studied the hot spots and "cold" spots (that is, the relatively less hot spots) on the sun. As the sun rotates, every 27.5 days, it presents hotter or colder faces to the earth, and different aspects to different parts of the earth. This seems to have a considerable effect on the distribution of the earth’s atmospheric pressure, and consequently on wind circulation. The sun is also variable over a long term: its heat output goes up and down in cycles, the latest trend being downward.
Scientists are now finding mutual relations between models or solar-weather interactions and the actual climate over many thousands of years, including the last Ice Age. The problem is that the models are predicting that the world should be entering a new Ice Age and it is not. One way of solving this theoretical difficulty is to assume a delay of thousands of years while the solar effects overcome the inertia of the earth’s climate. If this is right, the warming effect of carbon dioxide might thus be serving as a useful counter-balance to the sun’s diminishing heat. [br] On the basis of their models, scientists are of the opinion that______.
选项
A、the climate of the world should be becoming cooler
B、it will take thousands of years for the inertia of the earth’s climate to take effect
C、the man-made warming effect helps to increase the solar effect
D、the new Ice Age will be delayed by the greenhouse effect
答案
A
解析
推理判断题。文章最后一段提到Scientists are now finding mutual relations between models or solar-weather interactions and the actual climate over many thousands of years(科学家们模拟太阳与天气之间的相互作用,并试图找出这种模拟与数千年来真正的气候之间的相互关系),此段第二句讲到…the models are predicting that the world shou
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3612157.html
相关试题推荐
_____________________(随后发生的那些事再次证实了我的猜疑是对的).Thefirewasasetratherthanana
Whenhetalkedwithhisgirlfriend,______________(他对婚姻的看法非常固执).hewasrather
Someyoungpeoplewouldrathertryhardthemselveswhentheyareintrouble____
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaone-waymirror—thegla
Intheatmosphere,carbondioxideactsratherlikeaone-waymirror—thegla
Thewifewouldratherherhusband____________________(次日不穿同一件衬衫).didnotweal
[originaltext]M:Isn’titrathercoldoutside,Sally?W:Itisabit,butIcan
[originaltext]M:Isn’titrathercoldoutside,Sally?W:Itisabit,butIcan
[originaltext]M:Isn’titrathercoldoutside,Sally?W:Itisabit,butIcan
[originaltext]Accordingtoaweatherexpert’sprediction,theatmospherew
随机试题
ResearchersattheUniversityofColoradoareinvestigatingaseriesofindicato
[originaltext]M:[1]Tonightwehaveaspecialguestfromalocalestablishment
Itseemsyoualwaysforget—yourreadingglasseswhenyouarerushingtowork
初产妇,26岁,41周妊娠,阴道检查示宫颈口完全扩张,宫颈管完全消失,胎头颅骨最
Lastweek,Icalldeonmyteacher.A:tele
不要咀嚼或吞咽的药品是A.栓剂B.混悬液C.舌下片D.颗粒剂E.透皮贴剂
人口总数是在一定时间、区域内的全部人口数。( )
辅导开始日的计算标志是()。A:辅导机构向辅导对象所在地点中国证监会派出机构报送
下列关于贷款抵押风险分析,正确的是( )。A.抵押权建立的前提是抵押物必须实际存
不上人的吊杆,可以采用( )钢筋吊杆。A.Φ6 B.Φ8 C.Φ10 D.
最新回复
(
0
)