首页
登录
职称英语
A globe-spanning U.N. digital library seeking to display and explain the wea
A globe-spanning U.N. digital library seeking to display and explain the wea
游客
2024-05-22
60
管理
问题
A globe-spanning U.N. digital library seeking to display and explain the wealth of all human cultures has gone into operation on the Internet, serving up mankind’s accumulated knowledge in seven languages for students around the world.
James H. Billington, the librarian of Congress who launched the project four years ago, said the ambition was to make available on an easy-to-navigate site, free for scholars and other curious people anywhere, a collection of primary documents and authoritative explanations from the planet’s leading libraries.
The site (www.wdl.org) has put up the Japanese work that is considered the first novel in history, for instance, along with the Aztecs’ first mention of the Christ child in the New World and the works of ancient Arab scholars piercing the mysteries of algebra(代数), each entry flanked by learned commentary. "There are many one-of-a-kind documents," Billington said in an interview.
The World Digital Library, which officially will be inaugurated (落成典礼) recently at the Paris headquarters of UNESCO, the U.N. Educational, Scientific and Cultural Organization, has started small, with about 1,200 documents and their explanations from scholars in Arabic, Chinese, English, French, Portuguese, Spanish and Russian. But it is designed to accommodate an unlimited number of such texts, charts and illustrations from as many countries and libraries as want to contribute.
The main target is children, building on the success among young people of the U.S. National Digital Library Program, which has been in operation at the Library of Congress since the mid-1990s. That program, at its American Memory site, has made available 15 million U.S. historical records, including recorded interviews with former slaves, the first moving pictures and the Declaration of Independence. Billington predicted that children around the world, like their U.S. counterparts, will turn naturally to the Internet for answers to questions, provided they have access to computers and high-speed connections.
The site was developed by a team at the Library of Congress in Washington with technical assistance from the Bibliotheca Alexandrina in Egypt. The digital library’s main server is also in Washington, but officials said plans are underway for regional servers around the world.
In addition to UNESCO and the Library of Congress, 26 other libraries and institutions in 19 countries have contributed to the project. Each is accompanied by a brief explanation of its content and significance. The documents have been scanned onto the site directly, in their original languages, but the explanations appear in all seven of the site’s official languages.
Users can sort through the information in several ways. They can ask what was going on anywhere in the world in, say, science or literature during the 4th century B.C., for instance. They can look up the history of a certain topic over the centuries in China alone, or in China and North America. By cross-referencing, a user can see how one area of the world stood compared with another at any given time. [br] It can be inferred from this passage that______.
选项
A、The World Digital Library will consist of 1,200 documents and their explanations.
B、The U.S. National Digital Library Program gains increasing popularity among people.
C、Children around the world can have access to the World Digital Library anytime.
D、The World Digital Library will have servers in countries around the world.
答案
D
解析
第六段第二句提到世界数字图书馆的主服务器设在华盛顿,但是官员们表示正计划在全世界架设区域服务器。由此可知,世界数字图书馆将在世界各国设服务器,故答案为[D]。第五段末句提到只有在有计算机和高速连接的网络下,世界各地的儿童才能在世界数字图书馆寻找问题的答案,故排除[C]。[A]是针对文中提到的with about 1,200 documents and their explanations设的干扰,图书馆将来的文件不止1200。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3605976.html
相关试题推荐
PlagiarismLinesBlurforStudentsinDigitalAgeAtRhodeIsla
PlagiarismLinesBlurforStudentsinDigitalAgeAtRhodeIsla
PlagiarismLinesBlurforStudentsinDigitalAgeAtRhodeIsla
PlagiarismLinesBlurforStudentsinDigitalAgeAtRhodeIsla
PlagiarismLinesBlurforStudentsinDigitalAgeAtRhodeIsla
Aglobe-spanningU.N.digitallibraryseekingtodisplayandexplainthewea
Aglobe-spanningU.N.digitallibraryseekingtodisplayandexplainthewea
Aglobe-spanningU.N.digitallibraryseekingtodisplayandexplainthewea
Aglobe-spanningU.N.digitallibraryseekingtodisplayandexplainthewea
Aglobe-spanningU.N.digitallibraryseekingtodisplayandexplainthewea
随机试题
Shecriticizedmywritingbutinawaythatwasvery____.Ilearnedalotfromh
HeadmiresMrs.Brown,______Ifindstrange.A、whichB、whoC、thatD、inwhichA他很
[originaltext](16)WhenIwasyounger,IwasashamedtoadmitIcamefroma
GPSA)TheGlobalPositioningSystemisa.space-basedtriangulationsys
A.尺神经损伤 B.股骨头缺血性坏死 C.肱动脉损伤 D.桡神经损伤 E
桔梗不具备的药理作用是()。A.有解热镇痛作用B.有抗炎作用C.祛痰止咳D.升
A.细辛B.大戟C.甘遂D.厚朴、枳实E.人参、干姜半夏泻心汤中含有
以下哪项药经过批准可以在大众媒介上进行广告宣传A.国家基本药物 B.非处方药
拟定具体物业经营管理项目和内容时,首先要考虑现有物业管理服务内容等资源是否能够促
比较寿命期不同方案的优劣时,严格地说,应考虑至各投资方案寿命期()为止的实际可能
最新回复
(
0
)