首页
登录
职称英语
[originaltext] The worldwide organization of the Red Cross stems from the ide
[originaltext] The worldwide organization of the Red Cross stems from the ide
游客
2024-05-15
79
管理
问题
The worldwide organization of the Red Cross stems from the idea of Henri Durant, a Swiss banker. In 1838, at the age of 10, Durant was taken by his father to visit a prison. There he saw Erisoners chained together exercising in the yard and breaking stones along the road. This experience left a deep impression on him, and made him determine to do something for all who were op. Eresaed and deprived of their liberty. On 24th June 1859 while he was away from Geneva to France, Dunant witnessed the battle between the French and Austrian armies. It was one of the fiercest battles of the 19th century. Shocked by the lack of medical supplies and the attention given to the wounded, Dunant decided volunteer services had to be organized. He gathered together a number of women who attended hundreds of wounded soldiers of all nationalities and helped the surgeons as best as they could. From that battle Dunant determined to form a body of people who would rally together in times of war and attend to the needs of wounded and dying. Dunant held that suffering human being should be helped for his own sake only without regard to race, religion or political beliefs. Many European states supported him and on 22 August 1864, the first Geneva Convention was signed. This lays down that once the soldier is wounded, he and everyone who comes to his help cease to be an enemy. A symbol by which the relief Workers could be recognized was devised. As a tribute to Switzerland, the symbol was a Swiss flag reversed, that is a red cross on a white ground. So the Red Cross was born.
选项
A、All men are created equal.
B、The wounded and dying should be treated for free.
C、A wounded soldier should surrender before he receives any medical treatment.
D、A suffering person should get help despite race, religion or political beliefs.
答案
D
解析
What was Henri Dunant’s belief when he founded the Red Cross?
本题的选项大多与受伤士兵有关。可以推断本题的问题可能与受伤士兵情况有关系。文中提到“Dunant held that suffering human being should be helped for his own sake only without regard to race, religion or political beliefs.” Dunant认为遭受苦难的人们都应得到帮助,不论是何种族、宗教或政治信仰。故正确答案为D)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3598780.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Pardonme,areyouwaitinginlineforclassregistration?W:
[originaltext]M:Pardonme,areyouwaitinginlineforclassregistration?W:
[originaltext]M:Sorry,IseemtohaveleftmystudentIDcardathome.W:Doy
[originaltext]M:Sorry,IseemtohaveleftmystudentIDcardathome.W:Doy
[originaltext]M:Sorry,IseemtohaveleftmystudentIDcardathome.W:Doy
【B1】______[br]【B11】______[originaltext]Whydopeoplemarry?Peopledivo
【B1】______[br]【B10】______[originaltext]Whydopeoplemarry?Peopledivo
【B1】______[br]【B9】______[originaltext]Whydopeoplemarry?Peopledivor
【B1】______[br]【B8】______[originaltext]Whydopeoplemarry?Peopledivor
【B1】______[br]【B5】______[originaltext]Whydopeoplemarry?Peopledivor
随机试题
Today,theworldwidewebcanbeusedbothto【C1】______informationandto
NarratorListentopartofatalkinalinguisticsclass.Nowgetre
Whatpuzzlesmeisthatheeatsmuchbut________lean.A、keepsB、remainsC、holdsD
《苦恼》一文在刻画人物形象时运用了哪些手法()A.肖像描写 B.环境烘托
左边给定的是纸盒的外表面,下面哪一项能由它折叠而成?( ) A.A B.B
每道题在左边的题干中给出一套图形,其中有五个图,这五个图呈现一定的规律性。在下边
(2020年真题)下列关于银行间债券市场和交易所债券市场结算方式的说法,正确的有
不动产担保物权主要是( )。A.抵押权 B.质权 C.留置权 D.浮动抵
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
2019年,普通中专和成人中专的学生人数之和占全国中等职业教育人数的比重约为
最新回复
(
0
)