首页
登录
职称英语
[originaltext] Port Glasgow, situated on a deep river near the sea, is a pla
[originaltext] Port Glasgow, situated on a deep river near the sea, is a pla
游客
2024-04-28
56
管理
问题
Port Glasgow, situated on a deep river near the sea, is a place where ships have been built for many years. One of the earliest steam ships ever made was built in Port Glasgow in 1812. James Watt, who invented the steam engine, was born in Greenock — a town next to Port Glasgow on the river Clyde. One of the steam engines built by Watt was used to pump water out of the river. This steam engine gave Henry Bell, a local engineer, the idea of using steam to drive a ship. The ship that he built was called the "Comet". Although it was only a small ship, it was the first step towards the huge ships constructed in Port Glasgow today. In 1962, the citizens of Port Glasgow decided they would celebrate the one hundred and fiftieth anniversary of the building of the ’Comet’. Every one interested was given an opportunity to join in the celebration. The schools, youth organizations and churches agreed they would organize a grand parade to commemorate the day. It was decided that a new ship, looking exactly like the first ’Comet’, would be built. On the day of the celebrations, Saturday the 1st of September, 1962, the new ’Comets’ would be launched and would make a voyage repeating the original voyage made by the first ’Comets’ in 1812. The town councilors and some other important people invited to sail on this voyage were asked to wear clothes to look like people living at the beginning of the last century.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. What did the ship "Comet" use to propel itself?
17. When was the ship "Comet" built?
18. What can we learn about the anniversary of the building of the "Comet"?
选项
A、Everyone would build a ship model to celebrate the day.
B、Everyone was asked to wear clothes of the last century on that day.
C、An identical ship would make a voyage of Comet’s original route.
D、All the citizens would join a grand parade to commemorate the day.
答案
C
解析
选项中的celebrate/commemorate the day,wear,make和join表明,本题可能与庆祝当天发生的事情有关。短文结尾处提到,在庆祝当天,一艘新建的Comet会下水出海并且会重走Comet在1812年航行的路线,C)正是对此的同义转述,故为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3574909.html
相关试题推荐
[originaltext]Therewasonceamanwhospentallhistimeinhisglasshouse
[originaltext]Therewasonceamanwhospentallhistimeinhisglasshouse
[originaltext]Toextinguishdifferentkindsoffires,severaltypesoffire
[originaltext]Toextinguishdifferentkindsoffires,severaltypesoffire
[originaltext]M:Whereareyougoing,Catherine?TodayisSaturday.W:Saturday
[originaltext]W:Whataday!I’mexhausted.M:Well,it’snotoveryet.W:Yeah
[originaltext]W:Whataday!I’mexhausted.M:Well,it’snotoveryet.W:Yeah
[originaltext]W:Whataday!I’mexhausted.M:Well,it’snotoveryet.W:Yeah
[originaltext]W:CanItalktoyouforaminuteaboutthehistoryassignment,P
[originaltext]W:CanItalktoyouforaminuteaboutthehistoryassignment,P
随机试题
[originaltext]W:Mr.Phelps.I’mMargaretSmith.Pleasesitdown.M:Thankyou.
[originaltext]MyfriendVernonDavieskeptbirds.Onedayhephonedandtol
Aprofessorwroteinhismicroblog,"Povertyforthosewithhigher-educatio
施工管理人员、专职安全员每半年应进行安全教育培训和考核.
扩张型心肌病的超声心动图表现,不包括A.M型超声显示EPSS显著增大 B.室间
唐朝是丝绸生产的_时期,无论产量、质暈和种类都达到了前所未有的水平。丝绸的生产组
1834年《新音乐杂志》的创刊人是()。A.勃拉姆斯 B.舒曼 C.
“知之为知之,不知Google知。”一学生在谈Google在生活学习中的作用时如
甲杀丙后潜逃。为干扰侦查,甲打电话让乙将一把未留有指纹的斧头粘上丙的鲜血放到现场
某企业拟投资建设一个生产市场急需产品的工业项目。该项目建设2年,运营期8年。项目
最新回复
(
0
)