首页
登录
职称英语
As far as symbols of a resurgent country—and city—go, there can be few as bu
As far as symbols of a resurgent country—and city—go, there can be few as bu
游客
2024-04-23
58
管理
问题
As far as symbols of a resurgent country—and city—go, there can be few as bullish as a 666-meter-long(2,185 feet)dragon-shaped bridge that breathes fire and spouts water. Opened last year in Vietnam’ s central coast city of Da Nang, the Rong Cao(Dragon Bridge)is an award-winning, U.S.-designed marvel of engineering that’s become a favorite of residents and visitors, and an icon of the prosperous future this once sleepy town has its eye set on.
Each weekend, after sunset, residents and visitors are treated to a spectacular show that adds flair to what could have easily been a routine civil engineering project.
The road is closed just before 9 p.m., with crowds thronging the six-lane bridge. An expectant hush descends, and then, with a roar, the dragon’ s head spits fearsome plumes of fire, followed by hissing clouds of water vapor.
The Da Nang Department of Sports, Culture and Tourism expects the bridge to draw 3 million visitors to the city this year. As one of the country’ s rising economic success stories, Da Nang is spending big on infrastructure to bring in tourism dollars.
It’ s positioning itself as a MICE(meetings, incentives, conventions and exhibitions)hub and as the gateway to the historically rich and scenic central coast region, which includes the tourist town of Hoi An to the south. As the city has developed, its interconnectedness has improved and the two banks of the Han are increasingly linked by a network of bridges.
All are impressive structures, but none match the Dragon Bridge’ s inventiveness. "The Dragon Bridge has been the crowning achievement in the city’s bridge program," Nick Ivanoff, president of Ammann & Whitney, one of the key companies involved in the bridge’ s creation, said, "City officials have said it will likely become the new symbol of Da Nang. We believe the Dragon Bridge can be a symbol for Da Nang’ s growth and development as an important transportation, educational and cultural center in central Vietnam."
In addition to the weekend shows of fire breathing, which take place at 9 p.m. every Saturday and Sunday, the bridge is illuminated each night with thousands of LED lights, giving dynamic, dazzling views that reflect off the surface of the river.
The bridge was inaugurated on March 29, 2013, to commemorate the country’ s rich history—both anciently and recently. The date was chosen to mark the 38th anniversary of the liberation of the city, and the end of the Vietnam War.
Its creators, the firms Louis Berger and Ammann & Whitney, were recipients of the 2014 American Council of Engineering Companies(ACEC)National Engineering Excellence Award. [br] What can be inferred from the fifth paragraph?
选项
A、Da Nang is in the historically rich and scenic central coast region.
B、Da Nang is a famous tourist city.
C、Interconnectedness has improved development of the two banks of the Han.
D、Bridges play an import role in connecting the two banks of the Han.
答案
D
解析
推断题。A项讲大南市是历史悠久,景色优美的沿海地区,是文章第五段对与大南市连接的地区的描写,所以无法从第五段推断出。B项讲大南市是闻名的旅游城市,是第五段中which includes the tourist town of Hoi An to the south的内容。不是大南市,所以也无法推断出。C项讲互联性促进了汉江两岸的发展.与文中Asthe city has developed.its interconnectedness has improved and the two banks of theHan are increasingly linked by a network of bridges意思有出入,原文意思是随着城市的发展,它的互联性得到了改善,而且汉江两岸也被桥梁网连接起来。D项讲桥梁在连接汉江两岸起到了重要作用.可以从two banks of the Han are increasinglylinked by a network of bridges这句推断出。因此,正确答案是D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3567281.html
相关试题推荐
Asfarassymbolsofaresurgentcountry—andcity—go,therecanbefewasbu
Competitionforadmissiontothecountry’stopprivateschoolshasalwaysbe
Competitionforadmissiontothecountry’stopprivateschoolshasalwaysbe
Competitionforadmissiontothecountry’stopprivateschoolshasalwaysbe
Competitionforadmissiontothecountry’stopprivateschoolshasalwaysbe
Competitionforadmissiontothecountry’stopprivateschoolshasalwaysbe
ImaginethattheSpanish-speakingworldwasasinglecountrywhichiscalled
ImaginethattheSpanish-speakingworldwasasinglecountrywhichiscalled
ImaginethattheSpanish-speakingworldwasasinglecountrywhichiscalled
ImaginethattheSpanish-speakingworldwasasinglecountrywhichiscalled
随机试题
HowtoapproachReadingTestPartOne•InthispartoftheReadingTestyoumat
Hospitals,hopingtocurbmedicalerror,haveinvestedheavilytoputcomput
A.健脾补肾 B.健脾补肺,利水消肿 C.滋养肝肾 D.滋阴益肾,清热通淋
《关于进一步加强房地产市场监管完善商品住房预售制度有关问题的通知》对加强商品房预
关于生理性止血的描述,错误的是A.生理性止血的过程包括:血管收缩、血小板血栓形成
患儿,男性,1岁。腹股沟斜疝,医嘱行非手术治疗,最主要的理由是A.小儿耐受力差,
小数法则是一种心理偏差,是指人们将小样本中某事件的概率分布看成是总体分布,抓住问
按测验的功用分类可分为学绩测验、能力测验、( )。 A.人格测验 B.
某单位编制了一滨河新城(中等城市规模)总体规划方案(见图1-1-12),报有关部
单糖的绝对构型是指在Fischer投影式中A.距羰基最远的不对称碳原子的构型
最新回复
(
0
)