首页
登录
职称英语
A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indi
A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indi
游客
2024-04-21
65
管理
问题
A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantities as to affect humans, animals, vegetation, or material adversely. Air pollution requires a very flexible definition that permits continuous change. When the first air pollution laws were established in England in the fourteenth century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled—a far cry from the extensive list of harmful substances known today. As technology has developed and knowledge of the health aspects of various chemicals has increased, the list of air pollutants has lengthened. In the future, even water vapour might be considered an air pollutant under certain conditions.
Many of the more important air pollutants, such as sulphur oxides, carbon monoxide, and nitrogen oxides, are found in nature. As the earth developed, the concentrations of these pollutants were altered by various chemical reactions; they became components in biogeochemical cycles. These reactions serve as an air purification scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis, nature’ s output of these compounds dwarfs that resulting from human activities. However, human production usually occurs in a localized area, such as a city.
In this localized region, human output may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles. The result is an increased concentration of noxious chemicals in the air. The concentrations at which the adverse effects appear will be greater than the concentrations that the pollutants would have in the absence of human activities. The actual concentration need not be large for a substance to be a pollutant; in fact the numerical value tells us little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur naturally in the area. For example, sulphur dioxide has detectable health effects at 0.08 parts per million(ppm), which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however, has a natural level of 0.1 ppm and is not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm. [br] According to the passage, what can we know about human-generated air pollution in cities?
选项
A、It is the most serious pollution in the environment.
B、It may overburden the natural system that purifies pollutants.
C、It will react harmfully with naturally occurring pollutants.
D、It will damage areas outside the localized regions.
答案
B
解析
细节题。根据human-generated air pollution将答案定位到第三段In thislocalized region,human output may be dominant and may temporarily overload thenatural purification scheme of the cycles.“在这些局部区域.污染物可能主要来自人类活动。而且可能会暂时超出自然循环的净化能力。”可知选项B是对原文的同义转述,其中overburden和原文的overload互为近义词。所以答案选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3565624.html
相关试题推荐
Ausefuldefinitionofanairpollutantisacompoundaddeddirectlyorindi
Ausefuldefinitionofanairpollutantisacompoundaddeddirectlyorindi
Ausefuldefinitionofanairpollutantisacompoundaddeddirectlyorindi
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutants
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutants
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutants
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutants
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutants
Althoughrecentyearshaveseensubstantialreductionsinnoxiouspollutants
Ausefuldefinitionofanairpollutantisacompoundaddeddirectlyorindi
随机试题
Whendidthefilmbegin?[br][originaltext]W:Thefilmstarted15minutesago.
Tedagreedto______thestrikeifthecompanywouldsatisfythedemandofthewor
Mostofusthinkweknowthekindofkidwhobecomesakiller,andmostof
Theteacheraskedthestudentstolook_______thewordinthedictionary.A、forB、
In1915EinsteinmadeatriptoGottingentogivesomelecturesattheinvit
[originaltext]Areyousometimesalittletiredandsleepyintheearlyafte
试回答波形梁钢护栏工程质量检验评定标准的问题。(5)波形梁钢护栏工程质量检验评定
在拌制石灰稳定土时,宜用1~3级的新石灰,( )可不经消解直接使用,块灰应在使用
公有制为主体,多种所有制经济共同发展,是我国社会主义初级阶段的一项基本经济制度,
能产生核糖-5-磷酸的代谢途径的是()。A.糖酵解途径 B.三羧酸循环
最新回复
(
0
)