首页
登录
职称英语
[originaltext] Is it true that you will feel very excited and happy when you
[originaltext] Is it true that you will feel very excited and happy when you
游客
2024-04-18
60
管理
问题
Is it true that you will feel very excited and happy when you go to live in a new country? And will your life in this new country always be wonderful and exciting? Some specialists say that it is not easy to adjust to life in a new culture.
They call the feelings which people experience when they come to a new environment "culture shock". Then, when the novelty wears off, they begin to hate the city, the country, the people, the apartment, and everything else in the new culture. In the final stage of culture shock, the newcomers begin to adjust to their surroundings and, as a result, enjoy their life more.
Who experiences culture shock? Everyone does in some form or another. But culture shock comes as a surprise to most people. A lot of times, people with the worst culture shock are the people who never had any difficulties in their own countries. They were active and successful in their community. They had hobbies that they enjoyed. When they come to a new country, they do not have the same established positions or hobbies. They find themselves without a role, almost without an identity. They have to build a new self-image.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. How does a person who is going abroad usually feel?
17. What do we learn from this passage about newcomers at different stages of culture shock?
18. Who are usually the people with the worst culture shock?
选项
A、The newcomers do not like their new environment shortly after their arrival.
B、When the newcomers’ identities disappear gradually, the newcomers begin to hate the city, the country, etc. in the new culture.
C、Finally, the newcomers begin to adjust to their surroundings but, as a result, enjoy their life less.
D、In the final stage of culture shock, the newcomers hate their life more and leave the country.
答案
B
解析
注意第一段和第二段描述了文化冲击的整个过程:兴奋一憎恨一适应一更愉快地生活,所以只有选项(B)符合条件。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3560509.html
相关试题推荐
[originaltext]AmericanvisitorstoEasternAsiaareoftensurprisedandpuz
[originaltext]AmericanvisitorstoEasternAsiaareoftensurprisedandpuz
[originaltext]InBritainthebiggestnumberofworkingforeignerscomesfro
[originaltext]Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parents,a
[originaltext]Thefamilyischanging.Inthepast,grandparents,parents,a
[originaltext]M:I’msotired,Ican’tseestraight.W:You’vebeentiredalot
[originaltext]M:I’msotired,Ican’tseestraight.W:You’vebeentiredalot
[originaltext]M:I’msotired,Ican’tseestraight.W:You’vebeentiredalot
[originaltext]M:I’mlookingforanunfurnishedtwo-bedroomapartment,butall
[originaltext]M:I’mlookingforanunfurnishedtwo-bedroomapartment,butall
随机试题
RecentstudiesofthegendergapinthehistoryofUnitedStatespolicieste
ThebiggestprovinceinCandaisA、Ottawa.B、Quebec.C、Montreal.D、Toronto.B考查加拿
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledPreser
A.87.7 B.96.8 C.100 D.245
患者,男,28岁。1周前感冒咳嗽现无恶寒发热,但咳嗽明显,痰黄稠难咯,胸闷,大便
近几年来,我国开始对国内20个制造业行业中820家企业的采购经理进行月度问卷调査
无药物吸收过程的剂型为A:静脉注射剂 B:气雾剂 C:肠溶片 D:直肠栓
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
下列资产中,无论是否存在减值迹象,至少每年都应当进行减值测试的有()。A.
关于钻孔灌注桩钻孔垂直度控制措施的说法,正确的有( )。A、施工场地应压实、平整
最新回复
(
0
)