首页
登录
职称英语
More than a decade ago, cognitive scientists John Bransford and Daniel Schwa
More than a decade ago, cognitive scientists John Bransford and Daniel Schwa
游客
2024-03-12
13
管理
问题
More than a decade ago, cognitive scientists John Bransford and Daniel Schwartz, both then at Vanderbilt University, found that what distinguished young adults from children was not the ability to retain facts or apply prior knowledge to a new situation but a quality they called "preparation for future learning. " The researchers asked fifth graders and college students to create a recovery plan to protect bald eagles from extinction. Shockingly, the two groups came up with plans of similar quality(although the college students had better spelling skills). From the standpoint of a traditional educator, this outcome indicated that schooling had failed to help students think about ecosystems and extinction, major scientific ideas.
The researchers decided to go deeper, however. They asked both groups to generate questions about important issues needed to create recovery plans. On this task, they found large differences. College students focused on critical issues of interdependence between eagles and their habitats(栖息地). Fifth graders tended to focus on features of individual eagles("How big are they?" and "What do they eat?"). The college students had cultivated the ability to ask questions, the cornerstone of critical thinking. They had learned how to learn.
Museums and other institutions of informal learning may be better suited to teach this skill than elementary and secondary schools. At the Exploratorium in San Francisco, we recently studied how learning to ask good questions can affect the quality of people’s scientific inquiry. We found that when we taught participants to ask "What if?" and "How can?" questions that nobody present would know the answer to and that would spark exploration, they engaged in better inquiry at the next exhibit— asking more questions, performing more experiments and making better interpretations of their results. Specifically, their questions became more comprehensive at the new exhibit. Rather than merely asking about something they wanted to try, they tended to include both cause and effect in their question. Asking juicy questions appears to be a transferable skill for deepening collaborative inquiry into the science content found in exhibits.
This type of learning is not confined to museums or institutional settings. Informal learning environments tolerate failure better than schools. Perhaps many teachers have too little time to allow students to form and pursue their own questions and too much ground to cover in the curriculum. But people must acquire this skill somewhere. Our society depends on them being able to make critical decisions about their own medical treatment, say, or what we must do about global energy needs and demands. For that, we have a robust informal learning system that gives no grades, takes all comers, and is available even on holidays and weekends. [br] What does the author seem to encourage educators to do at the end of the passage?
选项
A、Train students to think about global issues.
B、Design more interactive classroom activities.
C、Make full use of informal learning resources.
D、Include collaborative inquiry in the curriculum.
答案
C
解析
推理判断题。定位句指出,“人们必须从某个地方获得这个技能。我们的社会依赖于能对自己的医疗方案做出关键决定,或者说对关于全球能源需求必须做出重大决定的人。为此,我们需要一个健全的非正式学习系统,不打分、来者皆收、甚至在节假日和周末都能使用”,由此可知,为了传授人们技能,为了培养社会所依赖的人,我们应该使用非正式的学习系统,也就是说教育者应该充分利用非正式学习的资源,故答案为C)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3529044.html
相关试题推荐
Nottoomanydecadesagoitseemed"obvious"bothtothegeneralpublicand
[originaltext]M:[23]Somedecadesagomymotherwasreplacedbyacomputer.Her
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
Afterdecadesofdecline,theshareofmotherswhostayhomewiththeirchil
[originaltext]Foryearsscientistshavebeenworriedabouttheeffectsofa
[originaltext]Foryearsscientistshavebeenworriedabouttheeffectsofa
随机试题
Howcanwegetridofgarbage?Dowehaveenoughenergysourcestomeetour
Itseemsthatthepresidentandthepremierlikeeachotherinmanyways,andon
(1)Recently,acoupleinNewZealandwereforbiddenfromnamingtheirbabys
某研究设计院不同岗位级别职工支付的工资额以及职工人员结构资料分别如图1和图2:
依据分析指标与其影响因素间的关系,确定各因素对分析指标差异影响程度的财务分析方法
下列五行生克关系中哪项是正确的()。A.金克水B.火克水C.木生火D.水生火E
下述何项属大肠湿热A.泻下黄糜 B.下利脓血 C.肛门灼热 D.里急后重
高血压病人,心脏B超示室间隔与左室后壁之比达1.4,下列何种药物最佳A.双氢克尿
产品定型、成本下降、利润水平高,但行业增长速度减慢、竞争日趋激烈、.企业进人门槛
施工企业的下列行为中属于资质不良行为的是()。A.以他人名义投标,骗取中标的
最新回复
(
0
)