首页
登录
职称英语
Researchers have suggested that one’s emotional intelligence(EQ)is a greater
Researchers have suggested that one’s emotional intelligence(EQ)is a greater
游客
2024-03-11
40
管理
问题
Researchers have suggested that one’s emotional intelligence(EQ)is a greater indicator of success and satisfaction than his intellectual intelligence(IQ)contrary to an assumption that people with high IQs are bound to accomplish a lot in life. Psychologists Jack Hayer and Peter Salovey introduced the concept of emotional intelligence, or EI, in the early 1990s. According to them, emotional intelligence is a person’s ability to understand his own emotion and those of others, and to act appropriately using these emotions. On a personal level, EQ includes having motivation and pursuing a goal successfully.
It is generally accepted that the foundation for emotional intelligence is built in early childhood and emotional intelligence can be taught and developed. Therefore, no matter what one’s innate ability is, he can learn the skills such as making friends, being a good parent and getting along with coworkers. There is no big difference between men and women on total EQ, but usually men tend to be better at stress tolerance and women tend to be better at empathy and interpersonal relationship.
Intellectual intelligence offers virtually no preparation for the problems one can face in the middle of his life. Even though people already know that a high IQ is no guarantee of success, they get used to paying more attention to intellectual intelligence not emotional intelligence. Having a high IQ, that is having a good memory, does not necessarily mean the person is capable of dealing with emotions. There are people who lack the social skills associated with high emotional intelligence, even though they are very intelligent. IQ is just the indicator of school achievement and educational success.
Low emotional intelligence, however, can affect intellectual capabilities. For example, depression exerts influence on one’ s memory and concentration. Psychological tests have proven that feelings of rejection can dramatically reduce IQ, resulting in aggressiveness and being out of self-control. Having a high IQ alone does not mean that a person will reach his potential.
Moderate to substantial genetic influence on IQ has also been found through many studies and it is widely recognized that not all individuals are endowed with the same intelligence, but it should not be ignored that genes interact with the environment. Social factors will surely add to intelligence. One’ s success is often decided by three factors— experience and training, IQ, and EQ —among which IQ is the least important factor and EQ plays a major role. Especially leadership success is found to be attributable to emotional intelligence. Fortunately while IQ is fixed and static, EQ can be developed and improved throughout life by training, heightening, and expanding emotional sensitivity and self-awareness. [br] What is the definition of EQ in general according to the passage?
选项
A、EQ is a person’ s competence to be aware of his or other’ s emotion and to act in accordance with it.
B、A person with high EQ is highly motivated to achieve success.
C、EQ is an indicator of interaction and lifestyle.
D、EQ is how people interact with others and nature.
答案
A
解析
细节题。题干问,根据原文情商大体上是如何定义的?定位于第一段“According to them,emotional intelligence is a person’s ability to understand his ownemotion and those of others,and to act appropriately using these emotions.”可知正确选项是A。选项B为干扰项,第一段最后一句,“On a personal level,EQ includes havingmotivation and pursuing a goal successfully.”是从个人层面讲,而题干问总体上,所以有偏差。选项C与选项D,与文章表述差别较大。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3526141.html
相关试题推荐
Researchershavesuggestedthatone’semotionalintelligence(EQ)isagreater
Researchershavesuggestedthatone’semotionalintelligence(EQ)isagreater
Researchershavesuggestedthatone’semotionalintelligence(EQ)isagreater
Inafewdecades,artificialintelligence(AI)willsurpassmanyoftheabili
Inafewdecades,artificialintelligence(AI)willsurpassmanyoftheabili
[originaltext]W:Howdoyoufeelaboutthefutureofartificialintelligence?P
[originaltext]W:Howdoyoufeelaboutthefutureofartificialintelligence?P
TheChallengesforArtificialIntelligenceinAgricultureA)A
TheChallengesforArtificialIntelligenceinAgricultureA)A
TheChallengesforArtificialIntelligenceinAgricultureA)A
随机试题
PASSAGETHREE[br]WritedownTWOfeaturesoftheidealistpattern(Para.9).To
THEFIVE—SEVENSHIFT1Allmajortheoriesofchildpsycholog
UnderscoringtheimportanceofAsiatotheUnitedStatesinthenewcentury
[originaltext]ThetraditionalAmericanfamilyusedtohaveaworkingfather,a
左室功能不全可出现A.重脉 B.奇脉 C.交替脉 D.水冲脉 E.缺脉
右边四个图形中,只有一个是由左边的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成
某公司的银行存款日记账和总账期末余额为1570万元,经检查银行存款日记账和直
抗滑桩应有足够的锚固深度,主要是为了满足下列哪一选项中的要求?() A.抗剪断
物业服务企业资质审批部门应当自受理企业申请之日起()个工作日内,对符合相应资质等
(2015年真题)根据《建筑法》及相关法规,建设单位应当办理施工许可证的工程是(
最新回复
(
0
)