首页
登录
职称英语
[originaltext] M: It’s my last day at work tomorrow. I start my new job in t
[originaltext] M: It’s my last day at work tomorrow. I start my new job in t
游客
2024-03-10
48
管理
问题
M: It’s my last day at work tomorrow. I start my new job in two weeks. My human resources manager wants to conduct an interview with me before I leave.
W: Ah, an exit interview. Are you looking forward to it?
M: I’m not sure how I feel about it. I resigned because I’ve been unhappy at that company for a long time, but I’m not sure if I should tell them how I really feel.
W: To my way of thinking, there are two main potential benefits that come from unleashing an agitated stream of truth during an exit interview. The first is release. Unburdening yourself of frustration and perhaps even anger to someone who isn’t a friend or close colleague can be wonderfully freeing.
M: And let me guess. The second is that the criticism will, theoretically, help the organization I’m leaving to improve, making sure employees of the future are less likely to encounter what I did?
W: That’s right. But the problem with the company improvement part is that very often it doesn’t happen. An exit interview is supposed to be private, but often isn’t. In my company, the information gained from these interviews is often not confidential, and the information is used as dirt against another manager, or can be traded among senior managers.
M: Now you’ve got me rethinking what I’ll disclose in the interview. There is always the chance that it could affect my reputation and my ability to network in the industry. It is a pretty small industry after all.
W: Anything you initially gained from the instant satisfaction of telling it like it is, you might lose down the track by injuring your future career prospects.
M: Right. Perhaps it’ll be better getting things off my chest by going to one of those rate-your-employer websites.
W: You could. And don’t do the interview at all. Exit interviews are not mandatory.
Questions 1 to 4 are based on the conversation you have just heard.
1. What do we learn about the man from the conversation?
2. What does the woman think about the information gained from an exit interview?
3. Why does the man want to rethink what he will say in the coming exit interview?
4. What does the man think he had better do?
选项
A、He is going to leave his present job.
B、He is going to attend a job interview.
C、He will meet his new manager in two weeks.
D、He will tell the management how he really feels.
答案
A
解析
事实细节题。对话开头男士提到,明天是他最后一天来上班,他两周内就会开始新的工作,人事部经理想在他离开之前和他面谈一次。因此答案为A)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3521142.html
相关试题推荐
[originaltext]Hi,everybody.AsIsaidinmyStateoftheUnionaddress,weliv
[originaltext]Easterisamixofthreetraditions:Pagan,HebrewandChristian.
[originaltext]Easterisamixofthreetraditions:Pagan,HebrewandChristian.
[originaltext]W:2millionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoappl
[originaltext]W:2millionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoappl
[originaltext]W:2millionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoappl
[originaltext]W:2millionhighschoolseniorsaregearingupthisfalltoappl
[originaltext]W:We’veallheardthesaying“Laughteristhebestmedicine.”Ho
[originaltext]W:We’veallheardthesaying“Laughteristhebestmedicine.”Ho
[originaltext]Manypeoplewhodrinkalcoholalsoliketosmokecigarettes.Drin
随机试题
UrbanizationUntilrelativ
TheFutureIsAnotherCountry[A]Acoupleofmonthsor
[originaltext]W:Whataterrificdrawing,Mark!Ididn’tknowyoucouldpaint.
离心泵起动前需将泵壳和吸水管路灌满水,灌水的作用是()。A.防止水泵发生气蚀
患者,女,70岁,因股骨骨折卧床治疗1周,护士为其床上洗发。若洗发过程中,患者突
直接作用于中枢神经系统,使之兴奋或抑制,连续使用能产生依赖性的药品是A.毒性药品
平地搬运时伤员头部在前,上楼、下楼、下坡时头部在下,搬运中应严密观察伤员,防止伤
(20分) 快乐山社区位于某市中心区,60岁以上老人占总人口的20%左右。他们
简述现代企业人力资源管理各个历史发展阶段的特点。
经济业务的发生可能导致资产要素不变,负债和所有者权益一增一减的情况。
最新回复
(
0
)