首页
登录
职称英语
[originaltext] Good morning, class. My topic today is how to feed a hungry w
[originaltext] Good morning, class. My topic today is how to feed a hungry w
游客
2024-03-08
80
管理
问题
Good morning, class. My topic today is how to feed a hungry world.
The world’s population is expected to grow from 6.8 billion today to 9.1 billion by 2050. Meanwhile, the world’s population more than doubled from 3 billion between 1961 and 2007. Simultaneously, food production has been constrained by a lack of scientific research. Still, the task of feeding the world’s population in 2050 seems "easily possible".
What is needed is a second green revolution. This is an approach that is described as the sustainable growth of global agriculture. Such a revolution will require a wholesale shift of priorities in agricultural research. There is an urgent need for new crop varieties. They must offer higher yields, but use less water, nitrogen-rich fertilizers or other inputs. These new crops must also be more resistant to drought, heat and pests. Equally crucial is lower-tech research into basics such as crop rotation and mixed farming of animals and plants on small farms.
Developing nations could score substantial gains in productivity by making better use of modern technologies and practices. But that requires money. It is estimated that to meet the 2050 challenge, investment must double to $83 billion US dollars a year. Most of that money needs to go towards improving agricultural infrastructure. Everything from production to storage and processing must improve.
However, research agendas need to be focused on the needs of the poorest and most resource-limited countries. It is there that most of the world’s population lives, and it is there that population growth over the next decades will be the greatest. To their credit, the world’s agricultural scientists are embracing such a broad view. In March, for example, they came together at the first Global Conference on Agricultural Research to begin working out how to change research agendas to help meet the needs of farmers in poorer nations. But these plans will not bear fruit unless they get considerably more support from policy-makers.
The growth in public agricultural-research spending peaked in the 1970s and has been shrinking ever since. The big exception is China, where spending has far surpassed other countries over the past decade. China seems set to transition to become the key supplier of relevant science and technology to poorer countries. But developed countries have a humanitarian responsibility, too. Calls by scientists for large increases in the appropriation of funds for public spending on agricultural research are more than justified.
22.What is an urgent need for feeding the world’s population in 2050, according to the speaker?
23.Where should most of the money be invested to feed the ever-growing population?
24.Why does the speaker give credit to the world’s agricultural scientists?
25. What makes China exceptional in comparison with the rest of the world?
选项
A、Quick rise to become a leading grain producer.
B、Assumption of humanitarian responsibilities.
C、Substantial funding in agricultural research.
D、Rapid transition to become a food exporter.
答案
C
解析
讲话者在最后提到,农业研究公共支出的增长在20世纪70年代达到顶峰,此后一直在缩减。中国与此格外不同,在过去十年中,中国在农业研究方面的支出远远超过了其他国家。因此,选项C的说法与讲话内容一致,为正确答案。讲话末尾提到,发达国家也负有人道主义责任,too一词表明不管是发展中国家还是发达国家都负有人道主义责任,因此在承担人道主义责任方面,中国并非与众不同,而是与其他国家协同一致,故选项B错误。其余两个选项讲话中均未提及,可排除。讲话中提及中国对外供应的部分是说中国似乎在朝提供农业相关科技的方向发展,而不是粮食本身。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3514846.html
相关试题推荐
[originaltext]Goodmorning,class.Mytopictodayishowtofeedahungryw
[originaltext]Emotionsareanessentialandinseparablepartofourconscio
[originaltext]WhileithaslongbeenapracticeinAsiancountries,manype
[originaltext]WhileithaslongbeenapracticeinAsiancountries,manype
[originaltext]AstudyhasfoundthateducationalTVshowscomewithanadde
[originaltext]AstudyhasfoundthateducationalTVshowscomewithanadde
[originaltext]AstudyhasfoundthateducationalTVshowscomewithanadde
[originaltext]Thesaying"blindasabat"simplyisn’tcorrect.Thetruthi
[originaltext]M:WithmeinthestudiotodayisMs.JaneLogan,authorofanew
[originaltext]M:WithmeinthestudiotodayisMs.JaneLogan,authorofanew
随机试题
Today,California’spublicschoolsareadisaster.【C1】______bydysfunctiona
Ifpowerfulmeasures______,thisareawouldhavebeenbadlypolluted.A、aren’tt
一个字节的二进制位数是()。A.2位 B.4位 C.8位 D.16位
汽轮机低压外下缸组合程序是在外下缸后段(电机侧)和前段(汽侧)先分别就位,试组合
系统性红斑狼疮中具有该病标记意义的抗体是( )A.抗RNP B.抗双链DNA
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
我国古代教育有“学在官府”之说,它的含义是()。 A.学校设在官府里 B.官
表1-1甲、乙两方案各年现金净流量单位:万元 根据甲、乙两个
某企业高级经理、部门经理、业务主管和销售人员四类岗位年初的员工数量分别为10人、
某化纤原料生产及成衣制造企业发现,近几年消费者关注健康的消费理念日益普及,各种纯
最新回复
(
0
)