首页
登录
职称英语
He has influenced generations of artists but John Baldessari’s own celebrity
He has influenced generations of artists but John Baldessari’s own celebrity
游客
2024-03-07
61
管理
问题
He has influenced generations of artists but John Baldessari’s own celebrity came relatively late. A physically imposing 79-year-old, he seemed slightly uncomfortable at a press conference at the Metropolitan Museum, where a travelling retrospective of his work has just opened for its final stop. Asked to distil his art for the many who have not heard of him, he responded cheerfully that it was not the job of an artist to "spoon-feed" viewers but to make them feel intelligent.
For decades Mr Baldessari has made art that challenges convention. Though his work is heavily conceptual, it is not designed to alienate—and is often very funny. In the wake of abstract expressionism, when painting was all, Mr Baldessari was investigating what it meant to make a painting, what the rules were, and how far he could stretch them. In the 1960s he created a series of works that featured mostly text on canvas, painted by sign professionals. One, in black letters on canvas, reads "PURE BEAUTY". The words sit there like a taunt (嘲弄) , a question, a declaration.
"I do not believe in screwing the bourgeoisie," Mr Baldessari explained in an interview. The irony in his work is not designed to reveal what is vacant in art, or what is silly about those who buy it. He just wants people to question what they are looking at. He pokes fun at the art establishment, but he lets viewers in on the joke. Art, he says, supplies "spiritual nourishment". Asked if a show at the Met sat uncomfortably with his subversive streak, Mr Baldessari did not miss a beat: "I would be happy to hang in a broom closet at the Met. It’s a huge honour."
Mr Baldessari attributes some of his experimentation to having grown up in National City, California, a suburb just north of the Mexican border and well beyond the reach of any art scene. He was culturally isolated, but also free from the pressures of rejection. "I was trying to find out what was irreducibly art." His boldest early work was his "Cremation Project" in 1970, when he ceremonially burned nearly all the paintings he had made between 1953 and 1966. "I really think it’s my best piece to date," he wrote of it at the time.
He supported himself by teaching, mainly at the progressive California Institute of the Arts in Valencia. He earned a reputation for being a revolutionary and generous teacher who inspired students to renounce painting and view art as something that happens in the brain. "Artists are indebted to him," said Maria Prather, who organised the show at the Met. He taught countless people how to make art from the ordinary stuff of life. Now the man himself is finally getting his due. [br] What does the author say about John Baldessari’s job as a teacher?
选项
A、He told students that school was the best place to create art.
B、He prompted students to view art as something in the brain.
C、He asked his students to draw something unusual in life.
D、He tried to persuade students to give up their own paintings.
答案
B
解析
根据题干中的信息词job as a teacher,可以把答案线索定位到最后一段。选项A文中没有提及,故排除。文中说:“他启发学生,让他们……把艺术看作是产生在头脑中的一种东西。”由此可知他作为老师时,教导学生把艺术看作是产生在头脑中的一种东西,所以本题选B。他教会了无数人如何用生活中的普通素材去搞艺术,选项C与其含义有偏差,故排除。文中虽出现了renounce painting,但renounce painting是要学生“摒弃传统绘画观念”,而不是give up their own paintings,故排除D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3513992.html
相关试题推荐
HehasinfluencedgenerationsofartistsbutJohnBaldessari’sowncelebrity
HehasinfluencedgenerationsofartistsbutJohnBaldessari’sowncelebrity
【B1】[br]【B13】A、affectB、pressC、influenceD、impressionC本题应当填名词。affect(影响)是动词;
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
Accordingtoafive-yearstudyofthenation’stopartists,athletesandscholar
【B1】[br]【B19】A、cancelB、affectC、influenceD、damageB单词内涵理解。affect是及物动词,意为“影响”
【B1】[br]【B18】A、runningB、noticeC、influenceD、affectC这里只能用influence一词。affect(
随机试题
Dopupilsinschoollearntoreadtheirmothertongueeffectively?Yesandn
(Judge)______fromthenumberofcars,therewerenotmanypeopleatthecluby
中国新一轮的改革涵盖政治、经济、文化、社会、生态文明五大方面。我们对于中国改革的成功充满自信。这种自信来自于中华民族5000年自强不息的优秀传统和博大精
(2016年真题)2015年1月1日,甲企业为建造大型成套设备向银行借入专门贷款
为了有效识别和管理风险,商业银行有必要对其所面临的风险进行分类。按照风险主体划分
正常情况下,机体通过( )免疫防御体系,保护机体免受外源性病原体的侵害。A.自
C利用级数的性质即可得解
邓某与王某(男,2002年3月1日出生)既是邻居又是同学。2016年10月2日,
符合基本条件的一手房公积金贷款的借款人还需提供的补充材料一般不包括()。A:借款
根据我国有关法律、法规规定,建设工程施工招标应具备的条件包括()。A.招标人已
最新回复
(
0
)