首页
登录
职称英语
A new study, published in the international scientific journal Nature, revea
A new study, published in the international scientific journal Nature, revea
游客
2024-03-07
73
管理
问题
A new study, published in the international scientific journal Nature, revealed that an estimated half a million cubic kilometers of low-salinity water are buried beneath the seabed on continental shelves around the world.
"The volume of this water resource is a hundred times greater than the amount we’ve extracted from the Earth’s sub-surface in the past century since 1900," says lead author Dr. Vincent Post of the National Centre for Groundwater Research and Training (NCGRT) and the School of the Environment at Flinders University.
Dr. Post said that while scientists knew of freshwater under the seafloor, they thought it only occurred under rare and specific conditions.
These reserves were formed over the past hundreds of thousands of years when on average the sea level was much lower than it is today, and when the coastline was further out, Dr. Post explains.
"So when it rained, the water would infiltrate into the ground and fill up the water table in areas that are nowadays under the sea.
"It happened all around the world, and when the sea level rose when ice caps started melting some 20,000 years ago, these areas were covered by the ocean.
"These aquifers (含水层) protected from seawater by layers of clay and sediment that sit on top of them."
The aquifers are similar to the ones below land, which much of the world relies on for drinking water, and their salinity is low enough for them to be turned into potable water, Dr. Post says.
"There are two ways to access this water—build a platform out at sea and drill into the seabed, or drill from the mainland or islands close to the aquifers.
"Freshwater on our planet is increasingly under stress and strain so the discovery of significant new stores off the coast is very exciting. It means that more options can be considered to help reduce the impact of droughts and continental water shortages."
But while nations may now have new reserves of freshwater offshore, Dr. Post says they will need to take care in how they manage the seabed: "For example, where low-salinity groundwater below the sea is likely to exist, we should take care not to contaminate it.
Dr. Post also warns that these water reserves are non-renewable: "We should u; them carefully—once gone, they won’t be refilled until the sea level drops again." [br] How did these reserves be formed where it is under the sea today?
选项
A、The average sea level dropped and some seawater infiltrated into seabed.
B、Freshwater is heavier than seawater.
C、Sea level increased and covered some areas with underground water.
D、Some underground water infiltrated into aquifers.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的these reserves be formed可定位到原文第四段,第四段只提到了大致过程,但第五段提到了雨水补充地下水位,第六段提到海平面上升,覆盖原地下水区域,形成了现在的海底地下淡水,C选项符合,故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3512916.html
相关试题推荐
[originaltext]Thestudyon400children,inthejournalScience,initially
Anewstudy,publishedintheinternationalscientificjournalNature,revea
Anewstudy,publishedintheinternationalscientificjournalNature,revea
Bornfromtheaccessibilityofmassairtravel,moderninternationaltourism
Bornfromtheaccessibilityofmassairtravel,moderninternationaltourism
Bornfromtheaccessibilityofmassairtravel,moderninternationaltourism
Bornfromtheaccessibilityofmassairtravel,moderninternationaltourism
Bornfromtheaccessibilityofmassairtravel,moderninternationaltourism
Bornfromtheaccessibilityofmassairtravel,moderninternationaltourism
Bornfromtheaccessibilityofmassairtravel,moderninternationaltourism
随机试题
34.WillyoupleasegoandaskMum________yougotothepartytonight?A、Willshe
AnexhibitionofCarletonWatkins’sphotographsofYosemitetakeninthe186
[originaltext]W:WheredidMarygoyesterdaymorning?M:ShewenttotheCityo
A.primeB.addedC.byD.reproductiveE.excessiveF.takeG.extends
Nobodyheardhimsing,________?A、didoneB、didheC、didn’ttheyD、didtheyD反意疑
ThePitmanShorthandSystemDistancelearningwasca
A.MTX B.顺铂 C.表柔比星 D.放线菌素D E.博来霉素可导致肺
直三棱柱ABC-A1B1Cl的顶点都在同一球面上,若AB=AC=AAl=2,∠B
下列各句中,画横线的成语使用恰当的一项是( )。A.年轻人的一个优点就是不会由
下列关于全厂性的高架火炬总平面布置的说法,正确的是()。A.全厂性的高架火炬宜
最新回复
(
0
)