首页
登录
职称英语
[originaltext]W: In Britain we are often told that people are leaving the big
[originaltext]W: In Britain we are often told that people are leaving the big
游客
2024-03-04
70
管理
问题
W: In Britain we are often told that people are leaving the big cities to live in the countryside but is this tile case worldwide?
M: Not at all. If you look at the biggest cities in 1950, seven out of the top ten were in the developed countries. However, by the year 2000, the developing countries will have eight out of the top ten.New York, which in 1950 was number one with a population of around 12 million, will only be the sixth largest city in the world with an extra of 2 million.
W: And London?
M: London, which was number two, won’t even be in the top ten. Its population in 1950 was about 10 million.
W: Why is this happening? Why are people moving to tile big cities from the country in developing countries?
M: The reasons are complex but many are moving to look for jobs. And the problems this creates are enormous. Just imagine the kinds of difficulties this is going to cause in terms of health, transport and education.
W: Yes. What about the cities of Asia? Will they be experiencing a similar sort of growth?
M: In some cases, yes. Calutta in India which was No. 10 in the league in 1950 is expected to be the fourth biggest city in the world with a population of 16 million, four times in its size in just 50 years.
W: What about Japan?
M: Ah! Well, Tokyo was number three in 1950; at the beginning of the next century, its population will increase by 18 million, three times of the year 1950.Looking at the other major cities in Asia, Shanghai and Seoul will be in the top ten as well but, perhaps surprisingly, not Beijing or Hong Kong.
选项
A、People in developing countries.
B、People living in poor conditions.
C、People in the 1950s.
D、People in New York.
答案
D
解析
People in which of the following areas are leaving the big cities to live in the countryside?
[听前预测] 根据选项可推断问题询问生活在某区域或某年代的人。
[答案详解] 综合推断题[考频:1]。本题关键句为第一段和第二段“In Britain... people are leaving the big cities to live in the countryside...?”在发达国家,人口正从大城市移居到农村;“If you look at the biggest cities in 1950... only be the sixth largest city in the world with an extra of 2 million.”50年代人口最多的前十位城市中,有七个位于发达国家,而到2000年,有八个位于发展中国家。纽约从1950年人口排第一位下降至第六位。因此纽约这种发达国家的城市,和英国大城市一样,人口正在向农村转移。故正确答案为D)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3503246.html
相关试题推荐
[originaltext]Billygrabbedhisfishingrodfromtheclosetandheadedfor
[originaltext]Billygrabbedhisfishingrodfromtheclosetandheadedfor
[originaltext]Billygrabbedhisfishingrodfromtheclosetandheadedfor
[originaltext]Writtencommunicationhasbeenthecenterofcivilizationfor
[originaltext]W:I’mgladthatyouhavedecidedtotakealook.It’sabeautifu
[originaltext]W:I’mgladthatyouhavedecidedtotakealook.It’sabeautifu
[originaltext]W:I’mgladthatyouhavedecidedtotakealook.It’sabeautifu
[originaltext]W:Haveyoubeentothenewsportscentreyet?M:Icertainlyhav
[originaltext]Notlongago,someofyoumayhavereadabouttheteamofmou
[originaltext]Notlongago,someofyoumayhavereadabouttheteamofmou
随机试题
Manyyearsago,whenIwasfreshoutofschoolandworkinginDenver,Iwas
Labelthemapbelow.Writethecorrectletter,A-H,nexttoquestions16-20.[im
Thoughthepromiseofawinterbreakattheendofitmight______thephysicalco
[originaltext]W:Weallknowthatthereisanundergroundcave,asmallcavewh
二灰基层洒水养生时,应使喷出的水成雾状,不得将水直接喷射或冲击二灰碎石基层表面,
急性肾小球肾炎患儿恢复正常活动的标准是A.尿常规正常 B.血沉正常 C.血压
基金年度报告在会计年度结束后()日内经过审计后予以公告。A.15 B.3
硫脲类药物最常见的不良反应是A:过敏反应 B:胃肠道反应 C:凝血功能障碍
随着组织规模的扩大,仅靠个人指令或默契远远不能使分工协作达到高效,它需要组织结构
根据《建设工程工程量清单计价规范》(GB50500-2013),某工程项目设计文
最新回复
(
0
)