首页
登录
职称英语
Examinations have a longer history in China than in any other country, yet it is
Examinations have a longer history in China than in any other country, yet it is
游客
2024-03-02
72
管理
问题
Examinations have a longer history in China than in any other country, yet it is today an issue around in which controversy flourishes. At each stage of their school lives children are faced with exams: exams to enter junior middle school, senior middle school, vocational school, colleges and universities. As a result of having constantly to think of these hurdles facing them children find themselves under constant pressure, unable to take time off from studying exam-oriented subjects to relax with friends or to develop other interests. Within school the concentration on exam success leads to the neglect of courses which are not central to the examinations and a method of teaching and learning which emphasizes training the ability to do well in tests but neglects developing the ability to think creatively.
Despite such criticisms the examination system still has its defenders. Without it, they argue, how can we test students’ abilities and evaluate the effectiveness of teachers and schools? They believe that they provide the only objective way of selecting students and reduce the exercise of unfair back-door practices to gain advantage for children on the basis of influence or corruption. Examinations are also felt to offer the impetus to students to master their subject in a way in which they otherwise might not. "While too much anxiety can be a bad thing, a little anxiety can stimulate students to learn better than if left without any test to pass," says Li Jie, a leading advocate of the value of testing. "I can remember things now which give me great pleasure which I doubt I would have learned at the time if I had not had to do so for the examinations." [br] According to the passage, why are some people against exams?
选项
A、They are meaningless.
B、They will make students learn something useless.
C、They are believed to cause stress for the students.
D、They are not related to the reality of life.
答案
C
解析
细节题,这个题目所涉及的信息可以在文章的第一段第三句话看到,该句说:由于头脑中不断考虑着这些面临的障碍,孩子们感到自己处于持续的压力之下
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3500321.html
相关试题推荐
【S1】[br]【S6】J形容词辨义题[考频:8]。空格位于副词短语nolonger和形容词spontaneous之间,与spontaneous(举止自然
【S1】[br]【S2】G此处应选择一个副词。选项中有两个副词,A)therefore和G)conversely。根据下文的内容longeravera
【B1】[br]【B19】A、notanyB、noC、notD、norC此处考查nolonger的用法,表示不再做某事。[A]notany应该
Thepoliticalcrisis______(严重影响了社会稳定)inthiscountry.hasseriouslyaffecteds
Thefuturehistorybooksmightalsorecordthatwewere______(被剥夺了对于眼睛的使用).Dep
Archaeologyisasourceofhistory,notjustahumbleauxiliarydiscipline.Arch
[originaltext]Notuntilsomewhatrecently(thatis,intermsofhumanhistory)
[originaltext]ThehistoryofValentine’sDayisobscure,andfurthercloudedby
[originaltext]ThehistoryofValentine’sDayisobscure,andfurthercloudedby
[originaltext]ThehistoryofValentine’sDayisobscure,andfurthercloudedby
随机试题
Avoideggs.Drink8glassesofwateraday.Eatingcarbswill【C1】______.Nut
Manybigcitiesintheworld_________________________(正面临淡水资源短缺).arefacingt
[originaltext]M:SharonEppersonjoinsusnow,she’sacorrespondentforCNBC,and
WhenLouiseBrownwasbornon25July1978,shekickedoffanera.Thefirst
阅读以下说明和图,回答问题1至问题3,将解答填入对应栏内。[说明]某时装邮购提供
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
在行业分析中,运用实地调研法的优势在于()。 A.不太适用于正在进行中的重大
供给学派认为,只有了解上述所得转移的税收效果,我们才能希望设计出一种社会福利制
下列选项中,关于建设工程监理进行投标决策基本原则的说法,错误的是()。A.对
关于依法必须招标工程中标候选人的公示,下列说法中正确的是()。A.评标结果
最新回复
(
0
)