首页
登录
职称英语
After an intense three-month heat wave, Indians in the north and east of the sub
After an intense three-month heat wave, Indians in the north and east of the sub
游客
2024-03-02
54
管理
问题
After an intense three-month heat wave, Indians in the north and east of the subcontinent were praying hard for rain. Their prayers were heard and answered in the form of a curse. Violent downpours flooded much of the country, drowning more than 500 people and leaving thousands more homeless. Walls of water hit 26 cities and 2,500 villages, washing away bridges, submerging reads and railways in waist- deep torrents, cutting power lines and wiping out animals, crops and factories. In all, the storm destroyed more than $ 1 billion worth of property. The death toll in neighboring Bangladesh rose to nearly 300 since mid-June. More than 400 people died in Nepal and another 700 were missing.
The rains hit India hardest in Punjab (旁遮普邦), which was transformed into a wasteland of collapsed houses and dead cattle. In the village of Doomchheri, 40 km southwest of Chandigarh, Punjab’s capital, floods rising to a height of 4m washed away 400 of the 700 homes and destroyed all the crops. Jaswant Kaur and her family of five clung to trees when their mud hut collapsed. One cousin drowned; the other four swam to safety, reaching the second story of a neighbor’s home. Wailed Jaswant:" What have we done to be cursed like this ?"
In the country the armed forces were mobilized to help. In Punjab 5,000 uniformed men used helicopters and assault boats to rescue victims isolated by flood, distribute food and medicine and, finally, remove the dead. Near the town of Patiala, 85 km south of Chandigarh, all 16 members of a rescue team drowned when their boat tipped over in 4m waves. One soldier named Sohan Singh could have survived, witnesses reported, but he ordered panic-stricken villagers to cling to him while he struggled toward safety. His body was found four days later, along with two dead villagers whose arms were wrapped around one of his legs. [br] Which of the following is the best title for the passage?
选项
A、Curse of Heaven
B、Floods Hit India
C、Floods Claim Hundreds of Lives
D、A Terrible Disaster
答案
B
解析
C)项没有说明灾难的发生地点;A),D)两项太抽象、模糊,这篇短文虽然提到了印度的邻国孟加拉国和尼泊尔的灾情,但只是附带提及,全文基本上讲的都是印度的灾情,因此B)项是较贴切的标题
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3500269.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B8】[audioFiles]audio_eufm_j70_007(20082)[/audioFiles]intense
Afteranintensethree-monthheatwave,Indiansinthenorthandeastofthesub
Afteranintensethree-monthheatwave,Indiansinthenorthandeastofthesub
Afteranintensethree-monthheatwave,Indiansinthenorthandeastofthesub
Whetherleadersarebornormadehasbeenasubjectofintensedebatealmost
Whetherleadersarebornormadehasbeenasubjectofintensedebatealmost
Whetherleadersarebornormadehasbeenasubjectofintensedebatealmost
Whetherleadersarebornormadehasbeenasubjectofintensedebatealmost
Whetherleadersarebornormadehasbeenasubjectofintensedebatealmost
Whetherleadersarebornormadehasbeenasubjectofintensedebatealmost
随机试题
Allthestaffmembersofthedepartmentmadeconcertedeffortsto______thehall
JobstresshasbecomeacommonandcostlyproblemintheAmericanworkplac
TheUnitedStatesisacountrymadeupofmanydifferentraces.Usuallythey
在质量管理中可使用下列各图作为管理工具,这4种图按顺序号从小到大依次是(
某男士,45岁,外企白领,身高170cm,体重92公斤,烟龄20年,每天吸1
股票是一种()风险的金融产品。A.局 B.中局 C.低 D.中低
()鼓励应聘者从不同角度思考问题。A.举例式提问 B.封闭式提问 C.假设式
1987-1992年是我国企业债券发行的第一个高潮期。这个阶段发行品种多样,但是
工程量清单计价由()编制。A.投标人 B.招标人 C.水运工程定额站 D
女,3岁。被牵拉前臂后,出现肘部疼痛,不愿用手取物,桡骨近端压痛。X线片检查未见
最新回复
(
0
)