首页
登录
职称英语
It will come as no surprise that the earth is going to be a much more crowde
It will come as no surprise that the earth is going to be a much more crowde
游客
2024-02-23
40
管理
问题
It will come as no surprise that the earth is going to be a much more crowded place in the next century. From a global population of about 5. 4 billion today, the United Nations Fund for Population Activities says we’ II see a rise to 8. 2 billion people in 2025. The U. N. expects the total population to stabilize (稳定) at Il. 6 billion sometime later in the 2000 s.
More than ninety percent of the population growth will occur in developing countries. Eighteen of the world’ s twenty largest cities will be in these lands as the number of urban-dwellers (城市居民) swells from roughly two billion to 5.1 billion. The Unites States and Europe, which in 1950 accounted for twenty-two percent of the world’ s population, will be home to less than nine percent of its people in 2025. By contrast, Africa’ s share of the total will climb from nine percent in 1950 to nearly twenty percent by 2015. Ethiopia should double in size to almost 100 million people. In about the same time period, India will overtake China as the world’ s most populous country.
For the United States, the big news won’ t be an abundance of new faces; experts predict the country will grow from its present 250 million population and stabilize at about 350 million sometime before the middle of the 21st century. The important changes will be in American ethnic (种族的) makeup. Twenty years from now, the United States white, non-Hispanic majority will peak at 195 million, and then may decline in numbers. Asian-Americans will become an increasingly important minority, while African-Americans--whose population growth rate is slowing dramatically--will become the second-largest minority behind Hispanics, a half million of whom are now thought to be emigrating to the United States legally and otherwise, each year. [br] This article is primarily about ______.
选项
A、population growth in developing countries
B、why the world’ s population is changing
C、how the population is going to change in different parts of the world in the future
D、the sharp contrast in population changes between developing and developed countries
答案
C
解析
主旨题。根据第一段以及各段的首句可知,本文的主要内容是介绍世界各地、各国在将来的人口变化,既有同一时期不同国家的横向比较,又有针对某个国家不同时期的人口的纵向比较。选项A以偏概全,选项B和D不是文章的重点和出发点,故答案为C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3476994.html
相关试题推荐
Urbancrowdedness____________(将大大缓解)ifonlythefeeschargedonpublictranspo
[originaltext]M:Dennis!Isthatreallyyou?Whatasurprise!W:Oh,yes.(19)It’
[originaltext]M:Dennis!Isthatreallyyou?Whatasurprise!W:Oh,yes.(19)It’
[originaltext]M:Dennis!Isthatreallyyou?Whatasurprise!W:Oh,yes.(19)It’
SecurityexpertswerenotsurprisedbytheFBI’swarninglastweekthatmore
SecurityexpertswerenotsurprisedbytheFBI’swarninglastweekthatmore
SecurityexpertswerenotsurprisedbytheFBI’swarninglastweekthatmore
SecurityexpertswerenotsurprisedbytheFBI’swarninglastweekthatmore
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
Lifeisfullofdangersandsurprises.Yourhousemayburn【C1】______.Youma
随机试题
Whatisthewomandoing?[originaltext]M:WouldyoupleasehelpmewithmyEngli
Thebiggestsafetythreatfacingairlinestodaymaynotbeaterroristwith
Psychologiststakeopposingviewsofhowexternalrewards,fromwarmpraise
审查设计概算时,对一些关键设备和设施、重要装置、引进工程图纸不全、难以核
以下哪一项不是可摘局部义齿冠内附着体的缺点A.牙体组织磨除较多 B.栓道处不与
A.阴道分泌物悬滴检查 B.子宫输卵管碘油造影 C.宫颈刮片检查 D.宫颈
A.面肿苍黑 B.掌肿无纹理 C.阴肿不起 D.腰肿无纹理 E.脐满反肿
研和法制备油脂性软膏剂时,如药物是水溶性的,宜先用少量水溶解,再用某种物质吸收后
()的形成实际上是企业和劳动者双方之间相互选择的结果。A.全国性劳动力市场
下列会计处理方法中,符合权责发生制基础的是()。A、销售产品的收入只有在收到款项
最新回复
(
0
)