首页
登录
职称英语
[originaltext] Nowadays, there is a growing awareness of the problem of a ra
[originaltext] Nowadays, there is a growing awareness of the problem of a ra
游客
2024-02-23
67
管理
问题
Nowadays, there is a growing awareness of the problem of a rapidly increasing world population. This is largely the result of improved medical skills, which have lowered the death rate and at the same time raised the birth rate by increasing live births and the number of babies who survive early, childhood. There is a growing realization that food production cannot keep pace with these increases, the result of which is that in some countries people are already starving to death while .millions more suffer from lack of nutrition. This problem is further complicated by the fact that in places like America and Europe we obtain by trade and consume far more food and resources like oil than, say, the average Indian, thus leaving even less for the people in the under developed areas to survive on. World population is rising at a rate of two percent a year, and the fastest growing region is Latin America, while Africa closely follows it. However, the largest absolute addition to the world population is in Asia which at present contains about three-fifths of the people of the world.
选项
A、Making the problem of food shortage even more serious.
B、Increasing the awareness of the world’s large population.
C、Increasing the number of babies who survive early childhood.
D、Providing world population with more nutrition ever before.
答案
C
解析
细节题。短文在提及medical skills时用一个非限制性定语从句(which…increasing live births and the number of babies who survive early childhood)对医疗技术的效果进行了进一步的解释。选项C是对此句的同义转述。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3475201.html
相关试题推荐
[originaltext]Whenwetalkaboutintelligence,wedonotmeantheabilityt
[originaltext]Whenwetalkaboutintelligence,wedonotmeantheabilityt
[originaltext]SekouCoumbassaisadiplomatwhorepresentsoneofthenewA
[originaltext]SekouCoumbassaisadiplomatwhorepresentsoneofthenewA
[originaltext]Amotoristsawtwomenwalkingalongalonelycountryroad.
[originaltext]W:Nowadays,moreandmorepeopleliketogotravelingintheirs
[originaltext]W:Nowadays,moreandmorepeopleliketogotravelingintheirs
[originaltext]M:Mycarisintheshop.Willyoulendmeyoursfortheevening
[originaltext]M:Mycarisintheshop.Willyoulendmeyoursfortheevening
[originaltext]M:Mycarisintheshop.Willyoulendmeyoursfortheevening
随机试题
Itisthenaturalandperhapsunderstandabletendencyofnewspaperstoconc
EveryonereadssomethingaboutSherlockHolmes,whoisoneoftheworld’sgr
Ifthere’sauniversaltruthinhealthnewslately,it’sthatbeingoverweig
PromoteLearningandSkillsforYoungPeopleandAdultsA)Thisgoa
目前血浆蛋白质定量的参考方法为A.考马斯亮蓝染色法 B.双缩脲比色法 C.凯
A.颈肩痛和腰腿疼 B.神经痛 C.四肢慢性损伤性疾病 D.周围血管疾病
患者经期小腹胀痛拒按,胸胁乳房胀痛,经行不畅,月经色紫黯、有块,舌质紫暗,脉弦。
呈圆盘状,以身干、头尾齐全、肉色黄白、盘径小者为佳的药材是A.冬虫夏草B.全蝎C
采用风险预防方法防范房地产投资风险的措施有()。 A.防止相关风险因素的产生
(2014年真题)项目经理召开项目启动会议,会议内容主要有( )。A.公布工作程
最新回复
(
0
)