首页
登录
职称英语
[originaltext] A deadly infectious outbreak swept through a small city in Za
[originaltext] A deadly infectious outbreak swept through a small city in Za
游客
2024-02-19
67
管理
问题
A deadly infectious outbreak swept through a small city in Zaire Africa last spring, killing more than 100 people. The killer was a real virus that caused most victims to bleed to death. Although scientist rushed to control the outbreak, people in the U.S. wondered: “Could it attack here?” “We’re foolish to think it couldn’t come to our country,” say doctors, “the virus can be highly infectious. If you come into contact with a victim’s blood or other body fluids, you can get sick, too. All it takes is an infected person to start such a disease.” That’s what scientists believe happened in Zaire. The health-care workers who treated the first victims there soon fell ill, too. The problem was they had no protective equipment to prevent themselves from being infected. International rescue workers brought equipment to Zaire soon after the outbreak occurred. Now the disease appears to be under control. One big mystery is that no one knows where the virus comes from or where it will strike next. Some scientists say the virus lies inactive in the cell of some kind of plant, insect or other animal, then it somehow finds a way to infect humans. Scientists are now headed into jungles of Africa to find out where the virus lives. Once they find the virus they also hope to find ways to compel it.
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33. What happened to most of the victims of the disease mentioned in this passage?
34. Which of the following can be a medium to spread the disease?
35. Why are scientists going into the African jungles?
选项
A、They believe some plants in the jungles can cure the disease.
B、They need to study animals that also get infected with the disease.
C、They want to find out where the virus originates.
D、They are looking for other survivors of the disease.
答案
C
解析
因果关系题。浏览选项可知,题目和他们的行动有关,可能考查原因。文章的最后明确提到,科学家们去jungles of Africa(非洲丛林)的目的是为了find out where the virus lives(查明这种病毒的来源),以便进一步找到克制这种病毒的方法,故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3464896.html
相关试题推荐
[originaltext]Spaceshipstravelaroundtheearth,gotothemoon,andretur
[originaltext]Spaceshipstravelaroundtheearth,gotothemoon,andretur
[originaltext]Spaceshipstravelaroundtheearth,gotothemoon,andretur
[originaltext]W:[19]HeyNeal,nowthatthemidtermsareover,abunchofusa
[originaltext]M:Howdoyoufindyourballetlessons?W:Theyarewellworththe
[originaltext]M:Howdoyoufindyourballetlessons?W:Theyarewellworththe
[originaltext]M:Howdoyoufindyourballetlessons?W:Theyarewellworththe
[originaltext]M:Howdoyoufindyourballetlessons?W:Theyarewellworththe
[originaltext]M:Howdoyoufindyourballetlessons?W:Theyarewellworththe
[originaltext]Father’sDaywasfirstobservedinSpokane,Washington,in19
随机试题
Theconcernthroughouttheworldin1988forthosethreewhalesthatwerelo
独立思考在学习中是绝对必要的。Independentthinkingisanabsolutenecessityinstudy.
Whataretheemployersafraidof?[originaltext]Employersfeartherewillno
GlobalWarming1.Globalwarming■Amixof【T1】______andirregularclimatecha
A、Localfolks.B、Professionaleditors.C、Communityactivists.D、Clubsandchurch
Organisedvolunteeringandworkexperiencehaslongbeenavitalcompanionto
根据我国现行建筑安装工程费用项目组成,下列属于社会保障费的是( )。 A、住
企业战略管理的主体是( ),不同层次的( )承担着不同的战略管理责任。A.企
根据支付结算法律制度的规定,下列存款人中,于2020年1月在银行开立的基本存款账
下列情形中,投标保证金可以被没收的是()。A.投标人在投标截止日期前撤回投
最新回复
(
0
)