首页
登录
职称英语
Space is a dangerous place, not only because of meteors (陨星) but also becaus
Space is a dangerous place, not only because of meteors (陨星) but also becaus
游客
2024-02-19
52
管理
问题
Space is a dangerous place, not only because of meteors (陨星) but also because of rays from the sun and other stars. The atmosphere again acts as our protective blanket on the earth. Light gets through, and this is essential for plants to make the food which we eat. Heat, too, makes our environment endurable. Various kinds of rays come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the sun are screened off. As soon as men leave the atmosphere they are exposed to this radiation but their space suits or the walls of their spacecraft, if they are inside, do prevent a lot of radiation damage.
Radiation is the greatest known danger to explorers in space. The unit of radiation is called "rem (雷姆)". Scientists have reason to think that a man can put up with far more radiation than 0.1 rem without being damaged; the figure of 60 rem has been agreed on. The trouble is that it is extremely difficult to be sure about radiation damage---a person may feel perfectly well, but the cells of his or her sex organs may be damaged, and this will not be discovered until the birth of deformed children or even grandchildren. Missions of the Apollo flights have had to cross belts of high radiation and, during the outward and return journeys, the Apollo crew accumulated a large amount of rem. So far, no dangerous amounts of radiation have been reported, but the Apollo missions have been quite short. We simply do not know yet how men are going to get on when they spend weeks and months outside the protection of the atmosphere, working in a space laboratory. Drugs might help to decrease the damage done by radiation, but not really effective ones have been found so far. [br] According to the first paragraph, the atmosphere is essential to man in that______.
选项
A、it protects him against the harmful rays from space
B、it provides sufficient light for plant growth
C、it supplies the heat necessary for human survival
D、it screens off the falling meteors
答案
A
解析
根据第一段的“The atmosphere again acts as our protection blanket on earth.”及“As soon as men leave atmosphere,they are exposed to this radiation”,这两句可以确定A项为正确答案。根据“Light get through,...Heat,too…”可以得知light和heat并不是由atmosphere提供的,所以B项和C项可以排除。D项文中未涉及,也可排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3464362.html
相关试题推荐
____________(所有的航班被取消)becauseofthesnowstorm,manypassengerscoulddonothing
A、Becausetheyarerealizingtheimportanceofforeignlanguageintheirfuture
A、BecauseitisthelargestairportinAmerica.B、Becauseithasagoodsorting
A、Becauseitisthelocalcustom.B、BecauseanotherlocalcoupleclaimedBaby81
A、Becausethequalityofwaterdecidesitsvolume.B、Becausehealthconditionsa
A、Becauseapolice-carfollowedhis.B、Becausehewantedthemaninhiscararre
A、Becausetheydon’thavesupportnetworks.B、Becausetheycannotcopewiththe
Thedeanofourdepartmentwon’t______alessontomorrowmorning,becausehehas
Mrs.Smith’schildrenhaveverygoodmannersbecausetheyhavebeenwell______.
Thesebirdsare______becausetheyaretheonlyonesinthisregionwiththist
随机试题
Theswingingsinglelifestyleofthestereotypeismostpossibleforurban,
WhatcanpeopleknowfromthecrownofanancienttreefoundinNewYork?[br]W
孔子(Confucius)是春秋时期鲁国人,中国古代伟大的思想家、教育家、政治家和儒家思想(Confucianism)的创始人。他一生大部分时间都在从事
InhowmanywayscanAnn,Bob,Chunk,DonandEdbeseatedinarowsuchthatAn
ManypeopleinvestinthestockmarkethopingtofindthenextMicrosoftan
Economicsandweatherhavealotincommon.Knowingwhatconditionswillbe
契税实行的幅度比例税率是()。A.1%~3% B.3%~5% C.5%~8
如肺炎病人用2天抗生素后,呼吸困难加重,烦躁甚。右肺呼吸音减弱,中下肺叩诊发浊,
“发奋图强”体现的情绪功能是A.适应功能 B.动机功能 C.组织功能 D.
通过失语症的研究,人们相信言语功能是由( )来执行的A.左半球 B.右半球
最新回复
(
0
)