首页
登录
职称英语
Young people in the early 1980s are taking on a set of attitudes and values
Young people in the early 1980s are taking on a set of attitudes and values
游客
2024-02-17
55
管理
问题
Young people in the early 1980s are taking on a set of attitudes and values remarkably different from those of the stormy ’60s and ’70s. Instead of anti-establishment outbursts, today’s younger generation have turned more thoughtful and more serious. There is heightened concern for the future of the country and a yearning for the traditions and support systems that gave comfort in the past. Many young men and women of high-school and college age are having second thoughts about the "new morality" and condemn what a soaring divorce rate has done to families. They speak openly of gaining strength from religion. Patriotism, too, seems to be making a modest comeback.
One change in the early 1980s is a questioning of the permissive moral climate of recent years. More young people, while hesitant to preach or to condemn their peers, cite the destructive effects of the drugs and alocohol that are so widely available in the schools. It is peer pressure that pushes teenagers into drugs, but now the habit often is dropped after high school, according to Debbie Bishop, a 22yearold secretary. James Elrod, a college junior in Kentucky, also reports that use of marijuana on campus has lessened. A Cornell University law student reflects the views of many with the comment: "I think that drug abuse is harmful to your own health and those around you." But he adds:" Drinking is fine only as long as it’s not done to excess."
With the added pressures of a more uncertain world, most young people stress the importance of a healthy family life. Yet, as they look at the family’s breakup that has taken place in the past decade, they concede that the challenge for many is to make the best of one-parent families. "The American family is evolving and changing, "according to Nina Mule, "Women are going out into the world and having careers. They’re becoming more independent instead of being the burden of the family. "" But a great need remains for a family structure," says Nina, who still lives with her parents, "because people have to be able to survive emotionally." In Atlanta, 18-year-old Liss Jeiner feels strongly about what’s happened to the family. "People have realized that the family has disintegrated," she says, "But today’s family—particularly the black family—is trying to pull itself together and become the strong unit as it once was." A similar view is expressed by a senior at Brigham Young University :" A happy family means everything to me. I read a lot about how the American family is falling apart. But I see lots of strong families around me, and that makes me very optimistic." [br] Which do you think is the best title of the passage.
选项
A、Young People in the U.S.—A Turn Back to Traditional Values.
B、Youth on the Move.
C、American Moral Values.
D、Today’s American Young People.
答案
A
解析
本文主要讲述美国年轻人在经历了六、七十年代的疯狂后,开始重新审视传统的价值观念。他们谴责吸毒及高离婚率带给人们的伤害,重新强调家庭的重要,并尽力使家庭像以往一样稳固,他们重新对传统观念予以认同,A项符合题意。B项“变化中的青年一代”,应着重讨论新思想,新观念给社会带来的变化,因此不正确。C、D两项不准确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3457774.html
相关试题推荐
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.But
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.But
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.But
Inatimeofsocialreform,people’sstateofmindtends______(与社会的迅速变化保持同步)tok
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesand
Itisnaturalforyoungpeopletobecriticaloftheirparentsattimesand
随机试题
ChooseSIXanswersfromtheboxandwritethecorrectletter,A-H,nexttoQuest
A、Food.B、Healthcare.C、Cleaning.D、License.A本题考查细节。由句(10)可知,女士说养宠物最大的开支可能是食物。
【S1】[br]【S4】physician→physicians一致错误。此处many表示“许多”常用来修饰可数名词,而后面的and连接的两个词形式应该是一
Whohasitandwhodoesn’t?Andhowdothoseofuswithlessofitgetmore?
采用曼彻斯特编码技术,将一组数字数据0101001101编码为数字信号,下列所
2个月患儿,人工喂养,近2天口腔黏膜上出现白色乳凝块样物,不痛,用棉签不易拭去,
2020年,我国粮食种植面积11677万公顷,比上年增加70万公顷。其中,稻谷种
报检出口食品或食品添加剂,应提供《进出口食品标签审核证书》。()
根据世界银行对工程项目总建设成本的规定,下列费用应计入项目间接建设成本的有(
能够重复使用、可塑性好、容易封堵各种不规则形状孔洞的防火堵料是( )A.无机防
最新回复
(
0
)