首页
登录
职称英语
Oceanography has been defined as "The application of all sciences to the stu
Oceanography has been defined as "The application of all sciences to the stu
游客
2024-02-15
73
管理
问题
Oceanography has been defined as "The application of all sciences to the study of the sea".
Before the nineteenth century, scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly Newton considered some theoretical aspects of it in his writings, but he was reluctant to go to sea to further his work.
For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what lay beneath the surface. The first time that the question "What is at the bottom of the oceans?" had to be answered with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. The engineers had to know the depth profile (起伏形状) of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.
It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter. In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings (测深) were taken to investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular interest in his book The Physical Geography of the Sea.
The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied contemporary scientific opinion that there was no life in the deeper parts of the sea.
Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition (考察), which lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis occupied scientists for years and led to a five-volume report, the last volume being published in 1895. [br] The proposal to lay a telegraph cable from Europe to America made oceanographic studies take on______.
选项
A、an academic aspect
B、a military aspect
C、a business aspect
D、an international aspect
答案
C
解析
事实判断题。文章第3段第2句提到,这个问题的解答是具有商业结果的。C中的business为原文中commercial的同义改写,故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3454118.html
相关试题推荐
You’rebusyfillingouttheapplicationformforapositionyoureallyneed.
You’rebusyfillingouttheapplicationformforapositionyoureallyneed.
You’rebusyfillingouttheapplicationformforapositionyoureallyneed.
AccordingtotheNationalAcademyofSciences,theEarth’ssurfacetemperatu
AccordingtotheNationalAcademyofSciences,theEarth’ssurfacetemperatu
AccordingtotheNationalAcademyofSciences,theEarth’ssurfacetemperatu
AccordingtotheNationalAcademyofSciences,theEarth’ssurfacetemperatu
AccordingtotheNationalAcademyofSciences,theEarth’ssurfacetemperatu
AccordingtotheNationalAcademyofSciences,theEarth’ssurfacetemperatu
AccordingtotheNationalAcademyofSciences,theEarth’ssurfacetemperatu
随机试题
Thesesweaterslookalike,buttheircolorsaresubtlydifferent.Theunderlined
Thegroupofdancershadrehearsedthedanceuntiltheirmovementswereabsolute
SevenStepstoaMoreFulfillingJobA)Manypeopletodayfin
如果由工质和环境组成的系统,只在系统内发生热量和质量交换关系,而与外界没有任何其
己知函数f1()、f2()的定义如下图所示设调用函数f1时传递给形参x
下列表述中,错误的是()。A.总体均值的置信区间都是由样本均值加减估计误
含巴豆霜的中成药是A:小活络丸B:喉症丸C:六神丸D:七珍丸E:局方至宝
脑复苏中首选的脱水药是A.10%葡萄糖液 B.20%甘露醇 C.50%葡萄糖
A.5 B.8 C.10 D.13
股票价格指数是指反映和衡量所选择的一组股票的价格的平均变动的指标。() 1
最新回复
(
0
)