首页
登录
职称英语
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational thought, a
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational thought, a
游客
2024-02-15
61
管理
问题
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational thought, and sometimes landing us in trouble. But in recent years psychologists have taken quite a different view. Keith Oatley, Professor of psychology at Glasgow University, is involved in the research which shows the fundamental importance of emotions. He believes we are very ambivalent about them: we think of our emotions as being irrational, but we also consider them as essential to being human.
For example, Mr. Spock, a character in the television series Startrek is super-intelligent, and he has no emotions at all! However, he is never made captain of the spaceship. Maybe, this is because Mr. Spock is not the kind of person you can identify with a person who shows his emotions. As Professor Oatley points out, our emotions have very important functions, for example, fear. If we cross the road and a car approaches, we usually freeze or step back. We stop what we were doing, check what we have done, and pay very careful attention to the environment. The emotion of fear calls into readiness this small repertoire ( 指令系统 ) of actions which, on average, helps preserve our safety.
On the other hand, if things are going well and small problems come up, we find we can solve them with the resources we have to hand. As a consequence, we tend to feel happy and usually continue doing the job. Anger is an emotion that tends to occur when someone is preventing us from doing something. Then this small "kit" of reactions enables us to prepare ourselves to be quite aggressive to that person, or to try harder, and so on. Professor Oatley believes emotions generally occur at these junctures in actions. With fear and anger oar emotions prompt us to start doing something else, whereas with happiness they "suggest" we continue what we are already doing. [br] By "we are very ambivalent about them" (Lines 3~4, Para. 1 ) it is meant that ______.
选项
A、we have opposing feelings towards emotions
B、we have similar ideas of emotions
C、we are quite clear about emotions
D、we can do nothing about emotions
答案
A
解析
语义题,文章第一段最后一句指出,我们认为感情是不理智的,但我们又认为感情是人类必不可少的,这是对we are very ambivalent about them 的解说,由此可知,该句指的是我们对感情所抱有的矛盾心理,故选A
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3453377.html
相关试题推荐
Whenherhusbandlefthome,EileenDoyle______.[br]PaulBrownregardsleavin
Strongemotionsareusually【B1】______nonverbally:Bygestures,bodyposture,
Strongemotionsareusually【B1】______nonverbally:Bygestures,bodyposture,
Strongemotionsareusually【B1】______nonverbally:Bygestures,bodyposture,
Strongemotionsareusually【B1】______nonverbally:Bygestures,bodyposture,
Strongemotionsareusually【B1】______nonverbally:Bygestures,bodyposture,
Strongemotionsareusually【B1】______nonverbally:Bygestures,bodyposture,
【B1】[br]【B2】A、heartB、mindC、moodD、thoughtBbearinmind为固定搭配,意为“切记”,相当于keep
____________(不顾消防队员的警告),herushedintotheburningbuilding.Regardlessofthe
Forthousandsofyears,peoplethoughtofglassassomethingbeautifultolo
随机试题
WhatdidJimCantalupopromiseataWallStreetmeetingonApril7?[br][origi
WeliveinsouthernCaliforniagrowinggrapes,afirstgenerationofvintner
Youmayleaveitto_________.A、wetwoB、ustwoC、ourtwoD、ItwoB介词to后面必须用代词宾格
Foxesandfarmershavenevergotonwell.Thesesmalldog-likeanimalshave
我直到几十年以后,才体会到云彩更多,霞光才愈美丽。从云翳中外露的霞光,才是璀璨多彩的。生活中不是只有快乐,也不是只有痛苦,快乐和痛苦是相生相
下列选项不属于BIM在竣工交付阶段的应用的是()。A.验收人员根据设计、施工BI
路面施工方法的选择应结合公路的技术等级、工程规模、()和工期的要求及造价进
推动教师专业发展的巨大动力是( )。A.专业理想 B.专业情操 C.专业性
患者女,35岁。戴右下活动义齿一周,感义齿松动而复诊,经医生调改卡环后固位好,使
关于氨苄西林的叙述,下列哪项是错误的A.对铜绿假单胞菌无效 B.对伤寒杆菌无效
最新回复
(
0
)