首页
登录
职称英语
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational thought, a
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational thought, a
游客
2024-02-15
74
管理
问题
Many of us still tend to regard emotions as interfering with rational thought, and sometimes landing us in trouble. But in recent years psychologists have taken quite a different view. Keith Oatley, Professor of psychology at Glasgow University, is involved in the research which shows the fundamental importance of emotions. He believes we are very ambivalent about them: we think of our emotions as being irrational, but we also consider them as essential to being human.
For example, Mr. Spock, a character in the television series Startrek is super-intelligent, and he has no emotions at all! However, he is never made captain of the spaceship. Maybe, this is because Mr. Spock is not the kind of person you can identify with a person who shows his emotions. As Professor Oatley points out, our emotions have very important functions, for example, fear. If we cross the road and a car approaches, we usually freeze or step back. We stop what we were doing, check what we have done, and pay very careful attention to the environment. The emotion of fear calls into readiness this small repertoire ( 指令系统 ) of actions which, on average, helps preserve our safety.
On the other hand, if things are going well and small problems come up, we find we can solve them with the resources we have to hand. As a consequence, we tend to feel happy and usually continue doing the job. Anger is an emotion that tends to occur when someone is preventing us from doing something. Then this small "kit" of reactions enables us to prepare ourselves to be quite aggressive to that person, or to try harder, and so on. Professor Oatley believes emotions generally occur at these junctures in actions. With fear and anger oar emotions prompt us to start doing something else, whereas with happiness they "suggest" we continue what we are already doing. [br] The author thinks that ______.
选项
A、emotions are rational
B、emotions help us
C、emotions interfere with rational thought
D、emotions get us into trouble
答案
B
解析
推断题,由文章第一段前两句可知,很多人认为感情是理性思考的障碍,但最近几年,心理学家对此提出了不同看法;再结合下文可知,作者认为感情对我们有帮助,所以B正确
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3453373.html
相关试题推荐
Forthousandsofyears,peoplethoughtofglassassomethingbeautifultolo
Forthousandsofyears,peoplethoughtofglassassomethingbeautifultolo
Manyofnsstilltendtoregardemotionsasinterferingwithrationalthought,a
[originaltext]M:So,whatareyourthoughtsonthisproject?Tobehonest,I’m
[originaltext]M:So,whatareyourthoughtsonthisproject?Tobehonest,I’m
Manyofusstilltendtoregardemotionsasinterferingwithrationalthough
Manyofusstilltendtoregardemotionsasinterferingwithrationalthough
[originaltext]M:Stacy,IthoughtyoureallybeatAmyinthedebates.Yourargu
Thethoughtoftheprize____________(激励着我)spurred/spursmeon本题考查spuron的用法,spu
Whentimeswerehard,whitementhoughtthatChineseAmericanswereresponsible
随机试题
Inrecentyears,Israeliconsumershavegrownmoredemandingasthey’vebeco
Recentclashesbetweenthetwomilitarygroupslentcredencetotherumorsofan
班级授课制有哪些优缺点?
抗菌药物在细菌生长的哪个时期作用于细菌的效果较好A.迟缓期 B.对数增殖期
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
造成钠和钾在细胞内外分布的显著差异是因为A.ALT B.ACP C.AST
阅读下面材料,回答问题。 男孩,别哭 谢宗玉 山前有溪,稍远有河,被山岭围
儿童记忆容量的增加,主要由于()。A.记忆范围的扩大 B.记忆广度的扩大
有些企业有供各个部门公共使用的中央人事档案库,集中保管考评数据资料,其优点是(
根据《水电水利工程爆破施工技术规范》DL/T5135-2013,保护层及邻近保护
最新回复
(
0
)