首页
登录
职称英语
Global warming may or may not be the great environmental crisis of the 21st
Global warming may or may not be the great environmental crisis of the 21st
游客
2024-02-12
68
管理
问题
Global warming may or may not be the great environmental crisis of the 21st century, but — regardless of whether it is or isn’t — we won’t do much about it. We will argue over it and may even, as a nation, make some fairly solemn-sounding commitments to avoid it. But the more dramatic and meaningful these commitments seem, the less likely they are to be observed.
Al Gore calls global warming an "inconvenient truth," as if merely recognizing it could put us on a path to a solution. But the real truth is that we don’t know enough to relieve global warming, and — without major technological breakthroughs — we can’t do much about it.
From 2003 to 2050, the world’s population is projected to grow from 6.4 billon to 9.1 billion, a 42% increase. If energy use per person and technology remain the same, total energy use and greenhouse gas emissions (mainly, CO2 )will be 420/0 higher in 2050. But that’s too low, because societies that grow richer use more energy. We need economic growth unless we condemn the world’s poor to their present poverty and freeze everyone else’s living standards. With modest growth, energy use and greenhouse emissions more than double by 2050.
No government will adopt rigid restrictions on economic growth and personal freedom (limits on electricity usage, driving and travel) that might cut back global warming. Still, politicians want to show they’re "doing something." Consider the Kyoto Protocol(京都议定书). It allowed countries that joined to punish those that didn’t. But it hasn’t reduced GO2 emissions (up about 25% since 1990), and many signatories(签字国) didn’t adopt tough enough policies to hit their 2008 - 2012 targets.
The practical conclusion is that if global warming is a potential disaster, the only solution is new technology. Only an aggressive research and development program might find ways of breaking our dependence on fossil fuels or dealing with it.
The trouble with the global warming debate is that it has become a moral problem when it’s really an engineering one. The inconvenient truth is that if we don’t solve the engineering problem, we’re helpless.
选项
A、It may not prove an environmental crisis at all.
B、It is an issue requiring worldwide commitments.
C、Serious steps have been taken to avoid or stop it.
D、Very little will be done to bring it under control.
答案
D
解析
段落主旨题。开篇第一句为全段主题句:全球变暖也许会也许不会成为21世纪的重大环境危机,但不管实际情况怎样,我们都无法对此采取什么行动。故选D(第一段提到,人们在控制全球变暖方面将会做得很少)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3444478.html
相关试题推荐
HowtoStartaBusinessAstheworstglobaldownturnsin
HowtoStartaBusinessAstheworstglobaldownturnsin
HowtoStartaBusinessAstheworstglobaldownturnsin
Businessmenandenvironmentalistsoftendisagreeon______(经济发展是否会).whetheror
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
随机试题
ParcelExpressneedsthefollowingdetailsaboutthesenderEXCEPT[br][origin
[originaltext]M:Lisa,Lisa!Overhere,darling!It’swonderfultoseeyou.Oh,
Nextfall,whenyouseegeeseheadingsouthforthewinter,flyingalongin
TheSummerPalaceissituatedonthewestofBeijingandis10kilometersfr
Sandwich,Massachusetts,isaninterestingplacetovisit.Everyknowntype
农村男孩,4岁,因近日有感冒,其祖母给予服一包"感冒冲剂"后1小时,突然抽搐昏迷
女婴,生后7天,胆红素166μmol/L,母乳喂养,吃奶正常。需采取的处理措施是
下列关于高资产净值客户应满足的条件说法正确的是()。 Ⅰ.单笔认购理财产品
行为锚定等级评价法的优点,包括( )。A.对员工的考评更加精确 B.绩效考评
某患者因有机磷中毒入院治疗,在治疗过程中出现阿托品中毒,应立即给予A.阿托品
最新回复
(
0
)