首页
登录
职称英语
With tremendous force a great mass of solid rock suddenly moves deep inside
With tremendous force a great mass of solid rock suddenly moves deep inside
游客
2024-02-12
46
管理
问题
With tremendous force a great mass of solid rock suddenly moves deep inside the earth. Shock waves travel upward, and the surface of the earth begins to tremble, ff the trembling is very strong, trees sway and fall, houses collapse, bridges twist and slide into rivers. In cities, fires start as gas lines break. With a loud rear, the ground splits open. Earthquake!
Experts cannot tell when earthquakes will occur. But they can tell us why they happen. In the center of the earth a huge, hot mass moves constantly, like rushing water. Vast areas of solid rock, called plates(板岩), rest on top of this mass. Sometimes two plates move and strain against each other. When they finally break, the earth’s surface moves, and an earthquake begins. Some quakes have other causes.
Most of the world’s earthquakes happen around or in the Pacific Ocean. Called the "ring of fire" by scientists, this area suffers from about twenty powerful earthquakes each year. But there are others even too small to be felt. They occur a million times a year. However, they take place under the ocean or away from people. Therefore, there is no damage.
Scientists measure the strength of earthquakes with sensitive machines called seismographs(地震仪). These instruments can record shock waves from earthquakes in any part of the world. Seismographs show us that some earthquakes can give off as much energy as 200 million tons of TNT. That is 10,000 times stronger than an atomic bomb!
Powerful earthquakes can sometimes take an enormous number of human lives. The worst earthquake on record took place in China in 1556. At that time 830,000 people died. In 1737, 300,000 were killed during an earthquake in India. In modern times, China was hit again with the world’s second worst quake in 1976. It left 650,000 dead.
Many cities are taking steps to prevent loss of life in earthquakes. Buildings are being made quakeproof. Rescue teams practice saving victims. Partly because of such steps, the 1989 San Francisco quake took only sixty lives.
选项
A、a great mass of solid rock suddenly moves deep inside the earth
B、earthquake usually does great damage to human beings
C、earthquake cannot be measured
D、earthquake takes place with a loud roar
答案
B
解析
细节辨析题,通过理解原文即可推理得知答案。文章第一句明确指出With tremendous force a great mass of solid rock suddenly moves deep inside the earth.勿需推断,排除A。根据第4段,地震可以通过地震仪测量,排除C。再根据文章第一段最后二句话,With a loud roar,the ground splits open.勿需推断,排除D。根据最后两段和常识,得知答案应是B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3442938.html
相关试题推荐
HowmanyEarthscouldfitinsidetheSun?[br]Ifyou’veseenwaterformonthe
HowmanyEarthscouldfitinsidetheSun?[br]TheSunhasahugeeffecton____
HowmanyEarthscouldfitinsidetheSun?[br]Whatdoesn’ttheCoriolisEffect
HowmanyEarthscouldfitinsidetheSun?[br]Whatdoesouratmospheredo?A、It
[originaltext]SociallifeinAmericavariestremendouslyfromofficetooff
InsideasmallchamberataKentStateUniversitylaboratory,hamsterssleep
InsideasmallchamberataKentStateUniversitylaboratory,hamsterssleep
InsideasmallchamberataKentStateUniversitylaboratory,hamsterssleep
InsideasmallchamberataKentStateUniversitylaboratory,hamsterssleep
InsideasmallchamberataKentStateUniversitylaboratory,hamsterssleep
随机试题
YouknowmynameisLiLei.Lookattheblackcar.It’smyfather’scar.Myfath
Readthistexttakenfromanarticleaboutadvertising.Choosethebestsentence
【B1】[br]【B9】A、dishesB、foodsC、coursesD、mealsD第二段第一句话的含义是“英格兰人通常一天吃三顿饭”。[A]d
结合上下文,说说下列语句的修辞手法和表达效果。 1.辽阔的海洋,昔日是生命的摇
三相功率不守恒的是()A.有功功率 B.无功功率 C.视在功率 D
员工绩效考核的流程不包括()。A:进行技术准备 B:收集有关考核资料 C:绩
假设某总体服从正态分布N(12,4),现从中随机抽取一容量为5的样本X1,X2
将(11010010.01010100)2表示成十六进制数是: A.(D2
在金融行业,WTO的一般性原则包括()。 A.自由竞争原则B.最惠国待遇原
某进出口公司2021年5月进口摩托车,成交价共计27万元,该公司另支付入关前的运
最新回复
(
0
)