首页
登录
职称英语
[originaltext] Good afternoon, and welcome once again to "The World We Never
[originaltext] Good afternoon, and welcome once again to "The World We Never
游客
2024-02-11
66
管理
问题
Good afternoon, and welcome once again to "The World We Never Knew". We left off last week talking about how the tool-making industry of early men also stimulated the growth of the brain. The possession of a good brain has become one of the factors that enabled humans to make tools at the start. But the use of tools became, in turn, a driving force towards the evolution of an even better brain.[27]The characteristics of good memory, a long head, and innovativeness that were needed for tool-making varied in strength from one individual to another. Again, these circumstances trimmed the human stock, expanding the centers of the brain in which past experiences were recorded, future actions were expected, and new ideas were considered. As a result, from generation to generation the brain grew larger. The evolution of speech may have been the most important factor of all. When early man mastered the loom of language, his progress accelerated dramatically. Through the spoken word a new invention in tool-making, for example, could be communicated to everyone; in this way the innovativeness of the individual enhanced the survival prospects of his fellows, and the creative strength of one became the strength of all. More importantly, through language the ideas of one generation could be passed onto the next, so that each generation not only inherited the genes of its ancestors but also their collective wisdom.
26. What is the speaker mainly talking about?
27. According to the speaker, how did tool-making affect the brain?
28. Why could language improve the human mind?
选项
A、People could use words to improve performance.
B、People could manage their time better than before.
C、People could make their emotions understood better.
D、People could share ideas with each other and other generations.
答案
D
解析
短文结尾处提到,“通过语言,……一个人的创造力变成了所有人的创造力……一代人的想法可能传给另一代,使其……继承他们先人的集体智慧”,D为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3442018.html
相关试题推荐
[originaltext]Theweatherisgettinghotterandyou’llbegettingthirstier
[originaltext]Theweatherisgettinghotterandyou’llbegettingthirstier
[originaltext]Smokingcanbeharmfultoyourhealth.Butwhydopeoplesmok
[originaltext]TheOlympicGameswerefirstheldatOlympiainancientGreec
[originaltext]M:Isthistableinthecornerokay?W:Sure,wecansithere.Be
[originaltext]M:Isthistableinthecornerokay?W:Sure,wecansithere.Be
[originaltext]M:Isthistableinthecornerokay?W:Sure,wecansithere.Be
[originaltext]W:[19]Sowheredoyouthinkweshouldgofordinnerthisannivers
[originaltext]M:Hi,Sophia.I’vejustmovedintoanewapartment.Wouldyouli
[originaltext]M:Hi,Sophia.I’vejustmovedintoanewapartment.Wouldyouli
随机试题
LastyearatthistimeJessicaAndersonwasworkinginChicago,oneofthecol
Thelinkbetweenhealthandincomeseemsprettyuncontroversial.【C1】______al
Pollutionhasbecomeaseriousprobleminalmostallthebigcitiesofthew
Outofallthestudentswhoenrollinamassiveopenonlinecourse(MOOC),o
[originaltext]Ascientificteamisstudyingthethinkingabilityofeleven-
剔除资本结构影响的估值方法有()。 ①市盈率倍数法 ②企业价值/息税前利润
下列有关肾损伤的描述,错误的是A:尿常规可见多量红细胞 B:有活动性出血时,血
(2019年真题)社会工作者小王负责“校园综合干预计划”项目,通过“心理故事视频
有一名枕骨大孔疝病人,其诊断要点是A.昏迷、患侧瞳孔散大,对侧肢体偏瘫 B.四
男,42岁,双下肢挤压伤,神志尚清楚,表情淡漠,明显口渴,面色苍白,皮肤湿冷,脉
最新回复
(
0
)