首页
登录
职称英语
[originaltext] "Where is the university?" is a question many visitors to Cam
[originaltext] "Where is the university?" is a question many visitors to Cam
游客
2024-02-10
67
管理
问题
"Where is the university?" is a question many visitors to Cambridge ask. But no one could point them in any one direction because there is no campus. The university consists of 31 self-governing colleges. It has lecture halls, libraries, laboratories, museums and offices throughout the city.
Individual colleges choose their own students who have to meet their minimum entrance requirements set by the university. Undergraduates usually live and study in their colleges, where they are taught in very small groups. Lectures, laboratories and practical work are organized by the university and held in university buildings.
There are over 10,000 undergraduates and 3,500 postgraduates. About 40% of them are women and some 8% from overseas. As well as teaching, research is of major importance. Since the beginning of the 20th century more than sixty university members have won Nobel prizes.
The university has a large number of buildings for teaching and research. It has more than 60 specialist subject libraries, as well as the university library, which as the copyright libraries, is entitled to a copy of every book published in Britain.
Examinations are held and degrees are awarded by the university. It allowed women to take the university exams in the 1881, but it was not until 1948 that they were awarded degrees.
Questions 20 to 22 are based on the passage you have just heard.
20. Why is it difficult for a visitor to locate Cambridge University?
21. What can we learn about the colleges of Cambridge University?
22. What does the passage tell us about women students in Cambridge University?
选项
A、They were not treated equally until 1881.
B、They were not awarded degrees until 1948.
C、They have no exams until 1948.
D、Very few of them are engaged in research.
答案
B
解析
预览选项可知,年份在本题中是听音重点。短文中提到It allowed women to take the university exams in the 1881,but it was not until 1948 that they were awarded degrees,故答案为B)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3439458.html
相关试题推荐
[originaltext]Theproverb"oneman’smeatisanother’spoison"appliestot
[originaltext]Theproverb"oneman’smeatisanother’spoison"appliestot
[originaltext]Manyoftheemployeesthinktheircareerpathandplansbegin
[originaltext]Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialway
[originaltext]Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialway
[originaltext]Manyayoungpersontellsmehewantstobeawriter.Ialway
[originaltext]W:Hey!Yougotanewtelevision.M:Yeah!Itwasdeliveredyeste
[originaltext]W:Hey!Yougotanewtelevision.M:Yeah!Itwasdeliveredyeste
[originaltext]W:Hey!Yougotanewtelevision.M:Yeah!Itwasdeliveredyeste
[originaltext]W:Howoftendidyouphonehome?M:Iusedtophonehomeonceaw
随机试题
HowmanypeoplespeakCantoneseinChina?[originaltext]Cantoneseisperhaps
Itisthehightimethatyou(go)______towork.went本题考查常用的虚拟语气的句型结构:his(high/
TheUnitedStatesisademocracy,whichmeansthatthecitizensrunthegove
【B1】[br]【B8】A、pressB、dialC、hangD、knockA此句承接上句,仍是说电视的好处。所填词应能与button连用,表示按电
I’mgoingtotalkaboutthepreservingoffruitshere.Attheendofeve
人类活动的干扰不利于生态系统的平衡。()
童年期儿童的学习()A.是一种社会义务 B.学习活动是以班集体为单位的 C
鼓励人们正视变革的必要性,接受变革,这是卢因变革理论中()阶段的任务。A.解冻
40岁,女性,GPAL,主诉月经增多2年。几年前医生曾告知其子宫体积增大,1年前
与镍铬合金全冠相比,向患者推荐金合金全冠的主要理由是A.颜色更美观 B.价
最新回复
(
0
)