首页
登录
职称英语
[originaltext]Marriage is still a popular institution in the United States, but
[originaltext]Marriage is still a popular institution in the United States, but
游客
2024-02-10
76
管理
问题
Marriage is still a popular institution in the United States, but divorce is becoming almostas “popular”. Nevertheless, most American people get married at the present time. Fifty percentof American marriages end in divorce. However, four out of five divorced people do not staysingle. They get married a second time to new partners. Sociologists tell us that in the nextcentury, most American people will marry three or four times in one lifetime. Alvin Toffler,an American sociologist, calls this new social form “serial marriages”. In his new bookFortune Shock, Toffler gives many reasons for this change in American marriage. Inmodern society, people’s lives don’t stay the same for very long. Americans frequently change
their jobs, their homes, and their circle of friends. So, the person who was a good husband orwife ten years ago is sometimes not as good ten years later. After some years of marriage, ahusband and wife can feel that their lives have become very different, and they don’t share thesame interests any more. For this reason, Toffler says, people in the 21st century will not planto marry only one person for an entire lifetime. They will plan to stay married to one personfor perhaps five or ten years, and then marry another. Most Americans will expect tohave a “marriage career” that includes three or four marriages.
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. What does “serial marriages” mean according to the passage?
31. According to the passage, why do some American people marry more than one person in their lifetime?
32. What is true according to the passage?
选项
A、Marriage is not popular in America because of too many divorces.
B、Eighty percent of divorced people still remarry in America.
C、In the new century, most American people will marry two or three times in one lifetime.
D、Americans rarely change their jobs and the places of living.
答案
B
解析
前三个选项均与婚姻有关,[D] 只提到了工作和生活,与其他选项明显不同,故可初步排除。从文中提到的However, four out of five divorced people do not stay single可知,答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3438274.html
相关试题推荐
[originaltext]ThehistoryofValentine’sDayisobscure,andfurthercloude
[originaltext]Inthefallof1951duringmyfirstweekatNorthCarolinaCo
[originaltext]MyfatherandIwereveryclose.Ilovedpleasinghim,andhewas
[originaltext]MyfatherandIwereveryclose.Ilovedpleasinghim,andhewas
[originaltext]MyfatherandIwereveryclose.Ilovedpleasinghim,andhewas
[originaltext]M:So,Rebecca,whatdidyoudoforspringbreak?W:Iwenttoso
[originaltext]MostsummerschoolcoursesinBritainlastfortwotofourwe
[originaltext]MostsummerschoolcoursesinBritainlastfortwotofourwe
[originaltext]M:IhopetogetajobduringChristmastoearnsomemoney.Howa
[originaltext]M:IhopetogetajobduringChristmastoearnsomemoney.Howa
随机试题
Lookatthenoticebelow.Itshowsalistofstandsatatradefair.Forquesti
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.
Recently,astudentusedhisPersonalDigitalAssistant(PDA)tofilmafema
TheestablishedornationalchurchinEnglandis_____.A、theRomanCatholicChurc
[originaltext]InordertomanwinBritain,boththemanandthewomanmust
关于建筑砌体结构房屋高厚比的说法,错误的是( )。A.与墙体的构造柱无关 B
病历书写基本规范与管理制度规定:病程记录一般应每天记录一次,重危病员和骤然恶化病
功能养心安神,敛汗的药物是A.柏子仁 B.远志 C.合欢皮 D.夜
关于社会公德,以下表述正确的有()。 A.是全体公民在社会交往和公共生活中应该
(2020年真题)患者,女,30岁,因患癫痫,正在服用抗癫痫药,目前计划怀孕,执
最新回复
(
0
)