首页
登录
职称英语
[originaltext] A bit of rain and wind in summer can be nice. But bad storms
[originaltext] A bit of rain and wind in summer can be nice. But bad storms
游客
2024-02-09
69
管理
问题
A bit of rain and wind in summer can be nice. But bad storms are quite different. Some of the worst storms are typhoons. Every year, about 80 typhoons hit different places around the world. The strongest ones are usually around the Pacific Ocean and the South China Sea. Most of them happen in July, August and September. Why? When lots of seawater gets hot in the summer sun, it evaporates into the air. This makes the air hotter, too. When the air gets warm enough, it starts to move higher up into the sky. Then, cooler air around it rushes in to fill the space that is left. Once the air gets warmer, it starts to move more quickly, making wind. The wind goes in circles, and it keeps moving higher in the sky. The warmer the air gets, the quicker the wind moves. And when the wind moves faster than 30 meters a second, a typhoon begins. A typhoon has two parts. One is called the "eye". This is right in the middle of a typhoon and is calm. The eye of typhoon can be about 40 kilometers wide. In the eye, the wind does not move so fast, and there are not many clouds in the eye. The other part of a typhoon is the wall of clouds around the eye. This is where the strongest winds and hardest rains are. Typhoons are very dangerous. They blow away houses and cars. And they can also kill people! Typhoons’ hard rains are bad for farmers’ crops.
23. What does the speaker say about typhoons?
24. In what condition does a typhoon begin?
25. What do we learn about the "eye" of a typhoon?
选项
A、They can be good if they happen in summer.
B、They occur only in South China sea.
C、They can usually be seen around the Pacific Ocean.
D、They happen in spring most often.
答案
C
解析
短文巾提到最猛烈的台风通常发生在太平洋及中国南海周围,C提到了其中一个地方,故为正确答案,同时可以排除B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3435391.html
相关试题推荐
[originaltext]WhenMr.Frenchretired,heboughtasmallcottageatthesea
[originaltext]WhenMr.Frenchretired,heboughtasmallcottageatthesea
[originaltext]Farmersmightthinktheideaof(26)growingfoodforfunsou
[originaltext]Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseason
[originaltext]Ifyouarelikemostpeople,yourintelligencevariesfromseason
[originaltext]M:Hi,Sandy.Iheardyou’dbeentotheWestCoast.W:Yes,Iwas
[originaltext]M:Hi,Sandy.Iheardyou’dbeentotheWestCoast.W:Yes,Iwas
[originaltext]About45percentofurbancitizenshavetroublesleeping,acc
[originaltext]About45percentofurbancitizenshavetroublesleeping,acc
[originaltext]Myfatherwas44andknewhewasn’tgoingtomakeitto45.H
随机试题
Halfoftheworld’scoralreefs(珊瑚礁)havediedinthelast30years.Nowsci
科学是个美妙的东西——如果无须靠它维生的话。[br][audioFiles]2018m8x/audio_etrktsj_201807_085[/audio
It’sagoodideatoapplysunscreenbeforeheadingtothebeachifyoudon’t
多层砌体房屋在地震中常出现交叉形裂缝,其产生原因是()。A.应力集中 B.
生活方式评分是对个人的生活方式信息进行全面分析后得到的一个分数值,根据得分不同,
A.大便为水样便 B.黏液脓血便 C.不消化样大便 D.米泔水样便 E.
A.化痰息风,健脾祛湿 B.祛风除湿,清热养血 C.疏风清热,养血活血 D
血竭颗粒置白纸上,用火烘烤,不应有A.颗粒熔化B.无扩散的油滴C.有松香气D.产
共用题干 TheOnlyWayIsUpThinkofamoder
A.适用于2~3小时以内下腹部、下肢及会阴部等手术麻醉 B.穿刺部位一般选择L
最新回复
(
0
)