首页
登录
职称英语
[originaltext] In nearly all civilizations, at nearly all times in history,
[originaltext] In nearly all civilizations, at nearly all times in history,
游客
2024-02-01
42
管理
问题
In nearly all civilizations, at nearly all times in history, men have dressed differently from women. But it has not always been a simple matter of men wearing trousers while women wear skirts. In Scotland and parts of the Far East, men as well as women wore skirts. In Turkey and China, and among Eskimos, both men and women wore trousers. But in ancient Greece men who wore trousers were thought to be little better than savages.
We think of women as wearing brighter clothes than men. Yet in some historical periods, it was men who wore the more colorful and elaborate costumes.
Some anthropologists believe that the clothing men wear is directly related to the position they hold in society. In many civilizations, kings and chiefs wore special clothing and headgear to show their authority. Rich, important men in the 18th century wore special clothing, often elaborately made and difficult to keep clean. Since poor men could not afford to wear this kind of clothing, it became a symbol of wealth.
Even today, men wear clothing that symbolizes their positions in life more often than women do. Men sometimes wear jewelry marked with the insignia of organizations to which they belong. Soldiers, delivery men, and service station workers wear uniforms. Doctors and dentists usually wear white coats.
Women wear clothes to make them appear more attractive. As the fashion in beauty for women changes, clothing for women has changed rapidly.
Men and women think alike about some things. But they don’t always agree about clothing.
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
19. Which of the following statements does the article try to make you believe?
20. Why do women’ s clothes change?
21. Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、Men who belong to organizations must wear jewelry.
B、Each new period brings some changes in clothing.
C、Women do not like to look attractive in new clothes.
D、Every woman wants to look attractive.
答案
B
解析
主旨大意题。短文主要讲述从古至今人们服装的变化。每个新的时代都会带来服装的变化,B正确。选项A、C、D不符合文中表述。故选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3411291.html
相关试题推荐
[originaltext]W:YousayyouarequitegoodatFrenchinyourletter.Isityou
[originaltext]W:YousayyouarequitegoodatFrenchinyourletter.Isityou
[originaltext]W:YousayyouarequitegoodatFrenchinyourletter.Isityou
[originaltext]W:Bob,lookatallthebeautifulclothesdisplayedinthewindow
[originaltext]W:Bob,lookatallthebeautifulclothesdisplayedinthewindow
[originaltext]W:Bob,lookatallthebeautifulclothesdisplayedinthewindow
[originaltext]M:Excuseme,Prof.Johnson,whenIcommunicatewithforeigners,
[originaltext]M:Excuseme,Prof.Johnson,whenIcommunicatewithforeigners,
[originaltext]M:Excuseme,Prof.Johnson,whenIcommunicatewithforeigners,
[originaltext]M:Excuseme,Prof.Johnson,whenIcommunicatewithforeigners,
随机试题
Seekingtobuildsupportamongblackfamiliesforitseducationreformlaw,
Ahistoricalstudyoflanguageisastudyof______language.A、synchronicB、diac
[originaltext]W:Goodmorning,Peter.M:Goodmorning,Julia.W:Docomein.Yo
ABalanceBetweenLifeandWorkForthispart,youare
通过电阻上的电流增大到原来的2倍是,它所消耗的功率也增大到原来的()倍。A
A.水飞蓟素 B.右旋糖酐 C.心得安 D.秋水仙碱 E.螺内酯长期应用
(2015年真题)关于买断式回购,以下表述正确的是()。A.买断式回购到期
合成的高分子材料包括A、聚乙烯醇、阿拉伯胶 B、明胶、虫胶、阿拉伯胶 C、羧
含氟涂料每次可保持A.12~24小时 B.24~48小时 C.10~20小时
在双缝干涉实验中,若在两缝后(靠近屏一侧)各覆盖一块厚度均为d,但折射率分别为n
最新回复
(
0
)