首页
登录
职称英语
[originaltext] In Bolivia, life is slowly returning to normal after almost a
[originaltext] In Bolivia, life is slowly returning to normal after almost a
游客
2024-01-23
82
管理
问题
In Bolivia, life is slowly returning to normal after almost a month of demonstrations. Thousands of mainly native people—from poor peasant farmers to miners have been demanding nationalization of the country’s gas industry and calling for constitutional reform. The protesters are angry at what they see as the exploitation of Bolivia natural resources by foreign companies and governments.
There’s a long history of the country’s rich natural resources being exploited by foreigners with little financial reward for the population, 60 percent of whom are of native origin. Many now hope the new president, Eduardo Rodriguez, may find a solution to the country’s problems.
The new president will have more on his agenda than calling elections and deciding the future of Bolivia’s natural resources. Overcoming the shocking inequality of life in this poor country is the most serious challenge, and it seems, the only way to ensure a peaceful future.
1. What are the main demands of the demonstrators?
2. What is the most serious challenge of the new president?
选项
A、Calling a new agenda for elections.
B、Calming down the anger of the protesters.
C、Narrowing the inequality of life in Bolivia.
D、Deciding the future of Bolivia’s natural resources.
答案
C
解析
新闻的末尾提到,克服目前国内巨大的贫富差异(Overcoming the shocking inequality of life)是当下最严峻的挑战,也是唯一能确保未来和平的方法,C将新闻中的overcome换成了narrow“缩窄”,所表达的意思与新闻一致,故为答案。新闻中已明确提到,召开选举(calling elections)和决定玻利维亚自然资源的未来(deciding the future of Bolivia’s natural resources)并不是总统要紧的事,故排除A、D。B“平息抗议者的愤怒”并没有在新闻中提到。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3386768.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Haveyouheardaboutthenewrestaurant—ThePearl?SusanandI
[originaltext]M:Haveyouheardaboutthenewrestaurant—ThePearl?SusanandI
[originaltext]M:Haveyouheardaboutthenewrestaurant—ThePearl?SusanandI
[originaltext]M:Morning,Ms.Samino,welcometoourstudio.W:Thanks,myplea
[originaltext]AmanfromLibyawasenjoyingawalkalongthesandsatSouthp
[originaltext]AmanfromLibyawasenjoyingawalkalongthesandsatSouthp
[originaltext]TheBritishgovernmenthascalledformorementoconsiderac
[originaltext]SixbirdshavejustbeentrainedtopickuprubbishataFrenc
[originaltext]SixbirdshavejustbeentrainedtopickuprubbishataFrenc
[originaltext]StartingApril28thofthisyear,theNationalMuseumofNatur
随机试题
AsTheplanecircledovertheairport,everyonesensedthatsomethingwaswr
Solittle______aboutphysicsthatthelecturewascompletelybeyondher.A、shekn
Easteriscelebratedeveryspring.IiisalwayscelebratedonaSunday.Eas
Trillionsofincrediblytinydiamonds,possiblyformedbyadyingstarbefo
Inthepast,Americanfamiliestendedtobe______.[br][originaltext]Inth
Theequipmentcouldbeusedfora______ofeducationalpurposes.A、manyB、differ
合规部门则应支持业务管理部门推进以( )为基础,建设蓬勃向上、富有活力的合规文
目前经纪服务收费支付时间通常为( )。A.房地产经纪服务合同签订之时 B.手
甲企业是商业零售企业(小规模纳税人)。2021年7月,将一处2016年
贫血出现最早的是A、微小病变病 B、膜性肾病 C、局灶性节段性肾小球硬化
最新回复
(
0
)