首页
登录
职称英语
[originaltext] (5)Adults who lack basic science and maths skills risk being
[originaltext] (5)Adults who lack basic science and maths skills risk being
游客
2024-01-23
71
管理
问题
(5)Adults who lack basic science and maths skills risk being "deceived" and making bad decisions, according to a leading scientist. Teaching maths and science to all up to 18 would "produce a wiser population", says new British Science Association president Dame Athene Donald.
Prof Donald will use her address to next week’s British Science Festival to urge major changes to UK education. "Citizens need to be permitted to make good decisions in their private lives." she will tell the festival, at Bradford University. In order for this to happen, she will say, (6)more young people need to be interested in and comfortable with science.
She believes the problem starts young, with too few teachers able to teach primary school science or trained as subject specialists at secondary level. Forcing pupils to make subject choices from the age of 14, effectively divides the nation "into sheep and goats, science people and arts people", she will argue. (7)"We may be laughed at if our knowledge of Shakespeare or Austen isn’t perfect but it is still OK to say ’I could never do maths at school.’"
5. What is the news report mainly about?
6. What will Prof Donald say in the science festival?
7. What if you don’t know Shakespeare or Austen well?
选项
A、People need to be permitted to make good decisions in maths and science.
B、More young people need to be interested in science.
C、Pupils should make subject choices at the age of 18.
D、The nation will be divided into science people and arts people.
答案
B
解析
新闻提到Prof Donald发言的几方面内容,提到更多年轻人应该对科学感兴趣(more young people need to be interested in…science),不会因喜欢科学而感到不自在,B复现了原文原词,为答案。A“人们需要允许在数学和科技方面做出恰当的选择”,录音中说的是对自己的生活作出选择(make good decisions in their private lives)。C“强迫学生从18岁开始做科目选择”,录音中说的是14岁。D“国家会分为科技人群和艺术人群”并不是Prof Donald的观点,只是英国的现状。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3386638.html
相关试题推荐
[originaltext]ScottDunnrecentlyawokefromamedically-inducedsleephe’d
[originaltext]ScottDunnrecentlyawokefromamedically-inducedsleephe’d
[originaltext]Romania’swetlandsarecomingbacktolifethankstohelpfrom
[originaltext]ApilotfromVirginiaremovedhisson’sloosetoothusingahelic
[originaltext]AsmallplanewithtwosickUSworkersarrivedsafelyinChilela
[originaltext]Franceisfacingpotentiallymorethan$1billioninlostrevenue
[originaltext]ApilotfromVirginiaremovedhisson’sloosetoothusingahelic
[originaltext]ApilotfromVirginiaremovedhisson’sloosetoothusingahelic
[originaltext]AsmallplanewithtwosickUSworkersarrivedsafelyinChilela
[originaltext]Franceisfacingpotentiallymorethan$1billioninlostrevenue
随机试题
Ithinkyoucantakea(n)______languagecoursetoimproveyourEnglish.A、interme
OnehundredandthirteenmillionAmericanshaveatleastonebank-issuedcre
Youshouldspendabout20minutesonQuestions13—26whicharebasedonReading
[originaltext]Somepeoplehaveverygoodmemories,andcaneasilylearnqui
ALettertotheUniversityPresident1.表明写信目的:建议提高学校的教学质量2.提出具体建议,如:改进课堂教学质量,加强
Whathavepeoplediscoveredabouthobbies?Hobbiescanbeprofitableand______.
王先生,36岁。饱餐饮酒后突然出现中上腹持久剧烈疼痛,伴恶心、呕吐出胆汁,上腹壁
重要商品贸易的国家宏观调控政策有()。 A.建立价格监控制度 B.对某
发行人在持续督导期间出现下列()情形之一的,中国证监会自确认之日起3个月内不
(2018年真题)耐甲氧西林金黄色葡萄球菌(MRSA)高检出率的医疗机构,进行人
最新回复
(
0
)