首页
登录
职称英语
[originaltext] In Nepal, a row over tuition fees has closed down around 8,50
[originaltext] In Nepal, a row over tuition fees has closed down around 8,50
游客
2024-01-21
58
管理
问题
In Nepal, a row over tuition fees has closed down around 8,500 of the country’s public schools, affecting some one and a half million students. Schools were shut down on Sunday to prevent protests by left-wing students against schools charging tuition of more than 500 rupees, $6 a month. [3]Since Wednesday, students have locked the offices of officials at 160 schools that charge monthly fees in excess of 1,000 rupees. Students want an end to all but necessary fees and [4]a more standardized curriculum around the Kingdom. They also want boarding schools to set aside 25% of their places to students from remote areas or underprivileged backgrounds. The protestors argue that tuition fees rarely helped students’ welfare or improved the quality of education.
3.How many schools’ offices of officials have been locked by the students?
4.What is the students’ request according to the news?
选项
A、To standardize the curriculum.
B、To end all tuition fees.
C、To set aside room for all students.
D、To make the students’ allowance higher.
答案
A
解析
题目询问学生的请求是什么。新闻中提到,发生在尼泊尔这起学费的纠纷事件影响很大。学生提出了多项要求,其中包括在全国范围内制定一个更加规范的课程设计(a more standardized curriculum),故A项正确,新闻中提到,学生要求减免所有非必须的费用,腾出25%的学生住所,以收留那些来自偏远地区或家境贫寒的学生。B项“取消全部学费”和C项“为所有学生腾出住所”均与新闻内容不符。D项“提高学生补贴”没有在新闻中没提到。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3381699.html
相关试题推荐
CyberCafe(网吧)computercentersarefoundinmanycitiesaroundtheworld.No
CyberCafe(网吧)computercentersarefoundinmanycitiesaroundtheworld.No
CyberCafe(网吧)computercentersarefoundinmanycitiesaroundtheworld.No
CyberCafe(网吧)computercentersarefoundinmanycitiesaroundtheworld.No
CyberCafe(网吧)computercentersarefoundinmanycitiesaroundtheworld.No
科学家们很早就发现,地球绕着太阳转。Scientistshavelongdiscoveredthattheearthmovesaroundth
科学家们很早就发现,地球绕着太阳转。Scientistshavelongdiscoveredthattheearthmovesaroundth
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
随机试题
Therearehiddenfactorswhichscientistscall"feedbackmechanisms".Noo
[originaltext]Culturecanandshouldplayaroleinbringingpeopletogethe
下列关于留置权的表述,正确的是( )。A.留置权是用益物权 B.留置权是约定
A.二尖瓣狭窄 B.二尖瓣关闭不全 C.主动脉窦瘤破裂 D.动脉导管未闭
良性卵巢肿瘤中最常见的一种是A:成熟畸胎瘤 B:无性细胞瘤 C:卵巢上皮性肿
患者女,29岁,已婚。近3周来无明显诱因出现情绪低落,晨重夕轻,兴趣缺乏,精力减
下列选项中,属于专用的图形图像加工处理软件的是()。A、C、oolED
个人贷款受理环节中的初审过程主要审查的内容不包括()。A.借款申请人的主体资格
提供虚假的或者隐瞒重要事实的报表、报告的银行业金融机构,国务院银行业监督管理机构
(2016年真题)根据企业破产法律制度的规定,下列关于破产案件诉讼费用承担的表述
最新回复
(
0
)