首页
登录
职称英语
[originaltext] How many of you drink cola? Nearly everyone. [16]Did you know
[originaltext] How many of you drink cola? Nearly everyone. [16]Did you know
游客
2024-01-21
62
管理
问题
How many of you drink cola? Nearly everyone. [16]Did you know that cola started out not as a soft drink but as a cure for headaches back in the late 1800s? John S. Pemberton, a druggist from Atlanta, had experimented for many months trying to find a cure for the common headache. He worked in his backyard, mixing and heating different combinations of oils and flavors until he found one that seemed promising. [17]Pemberton bottled the mixture and began selling it in drugstores as concentrated sugar liquid that the customer had to mix with water before drinking. Cola’s transformation from sweet medicinal liquid to a carbonated soft drink came about quite by accident. One day, a customer came into a drugstore complaining of a headache and asked for a bottle of cola. He wanted to take it right away. So he asked the clerk to mix the medicine while he waited. The clerk, instead of walking to the other end of the counter to get plain water, suggested mixing it with soda water. [18]The customer agreed, and after drinking it, remarked how good it tasted. The clerk continued offering the mix and carbonated cola grew in popularity. Today carbonated cola is sold in most countries around the world. [19]And although they no longer contain the ingredients used to cure headaches, they are still very refreshing.
16.What does the speaker say about cola in the past?
17.What should customers do before drinking the sugar liquid?
18.How did the customer feel after he drunk the mix?
19.What do we learn about today’s cola?
选项
A、It started out as a soft drink.
B、It was first a cure for headaches.
C、It tasted bitter and no one liked it.
D、It was sold to patients only.
答案
B
解析
短文开篇就提到可乐在19世纪末不是一种饮料而是一种治疗头痛的药,故选B。A与短文意思相悖,可排除;C未提及;D的only过于绝对。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3381542.html
相关试题推荐
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]Asinglecigarettesoldonastreetcornermaynotcostalot:
随机试题
Thebiggestsafetythreatfacingairlinestodaymaynotbeaterroristwith
Thereisamarkeddifferencebetweentheeducationwhicheveryonegetsfrom
Afterworkingforthefirmfortenyears,hefinally()therankofdeputydirect
LetusaskwhatwerethepreparationandtrainingAbrahamLincolnhadforor
Inmyopinion,youcanwidenthe________oftheseimprovementsthroughyouract
下列关于书刊成批装订前的样书、样刊检查的表述,错误的是()。A.印装厂必须先装
患者,女性,85岁,因休克型肺炎死亡。临床死亡的诊断标准是A.血压测不到 B.
下列关于排便异常的描述,正确的是A、胆道完全梗阻患者粪便呈暗红色 B、肠套叠患
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
将某样品涂于纸片上,有油迹,长时间放置后不留油迹,说明样品所含的成分是A.脂肪油
最新回复
(
0
)