首页
登录
职称英语
Though it is merely 1 to 3 percent of the population, the upper class posses
Though it is merely 1 to 3 percent of the population, the upper class posses
游客
2024-01-19
89
管理
问题
Though it is merely 1 to 3 percent of the population, the upper class possesses at least 25 percent of the nation’ s wealth. This has two segments; upper-upper and lower-upper. Basically, the upper-upper class is the "old rich"—families that have been wealthy for several generations—an aristocracy of birth and wealth. Their names are in the Social Register, a listing of acceptable members of high society. A few are known across the nation, such as the Rockefellers, Roose-velts, and Vanderbilts. Most are not visible to the general public. They live in grand seclusion(过 着显赫的退隐生活), drawing their income from the investment of their inherited wealth. In contrast , the lower-upper class is the " new rich". Although they may be wealthier than some of the old rich, the new rich have hustled(拼命干)to make their money like everybody else beneath their class. Thus their prestige is generally lower than that of the old rich, who have not found it necessary to lift a finger to make their money, and who tend to look down upon the new rich.
However its wealth is acquired, the upper class is very rich. They have enough money and leisure time to cultivate an interest in the arts and to collect rare books, paintings, and sculptures. They generally live in exclusive areas, belong to exclusive social clubs, communicate with each other, and marry their own kind—all of which keeps them so distant from the masses that they have been called the out-of-sight class. More than any other class, they tend to be conscious of being members of a class. They also command an enormous amount of power and influence here and abroad, as they hold many top government positions, run the Council on Foreign Relations and control multinational corporations. Their actions affect the lives of millions. [br] All the following statements are true except that______.
选项
A、the upper class owns at least a quarter of the country’ s wealth
B、the "old rich" enjoy higher prestige than the "new rich"
C、the "old rich" isolate themselves and lead a lonely life
D、the upper-upper class is of aristocratic origin
答案
C
解析
细节判断题,可用排除法。选项A与第一句中…the upper class possesses at least25 percent of the nation’s wealth对应;选项B与第一段最后一句中…their prestige is generally lower than that of the old rich对应;选项D与第一段第三句中…an aristocracy of birth对应。A、B和D均可在文中找到根据,可排除。选项C,在第二段中尽管提到了“旧富”们生活比较封闭,一般不与外界往来,但也提到了他们的生活并不寂寞,有足够的时间和金钱来培养个人的兴趣和爱好“cultivate an interest in the arts and to collect rare books,painting,andsculpture.”,故与短文的陈述不相符,即为本题的答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3376814.html
相关试题推荐
[originaltext]Nowadays,about15percentofAmericanswillbuycostumesfor
[originaltext](3)Nowadays,about15percentofAmericanswillbuycostumes
[originaltext](3)Nowadays,about15percentofAmericanswillbuycostumes
[originaltext](5)Scientistssayahugepercentageofbirdspeciesareinda
[originaltext](5)Scientistssayahugepercentageofbirdspeciesareinda
[originaltext](3)Nowadays,about15percentofAmericanswillbuycostumes
[originaltext](3)Nowadays,about15percentofAmericanswillbuycostumes
[originaltext]Nowadays,about15percentofAmericanswillbuycostumesforthe
ThoughitnowseemsmerelyanepisodeinthelastyearofWorldWarI,thei
ThoughitnowseemsmerelyanepisodeinthelastyearofWorldWarI,thei
随机试题
Weenjoyedtheholidayexceptfortheexpensethatseemedalittlebitbeyondou
PASSAGEFOUR[br]Accordingtothepassage,whichstateswerefelledbytheirde
[originaltext]M:Ilikeyournewbicycle,Helen.W:Thanks,butitisn’tnew.I
病毒没有细胞结构,不是生物。( )
数字表中第4列四个数字之和所得结果对应的符号是:A.EH B.¥*
下列哪一项不是下肢深静脉血栓形成的原因A.血流缓慢B.血液高凝状态C.髂静脉受压
患者女,30岁。在局麻下行右乳房纤维腺瘤切除术,麻醉后患者出现胸闷、气短、心率增
站用变运维细则中,备用站用变切换试验时,先停用运行站用变(____)断路器,确认
某厂根据合同订货向顾客提交一批完工的产品,但货到顾客处不久就收到拒收的回复,并
(2018年真题)下列选项中,具有交款迅速、安全可靠、费用高等特点,多用于急需用
最新回复
(
0
)