首页
登录
职称英语
Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress
Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress
游客
2024-01-16
63
管理
问题
Extensive new studies suggest that the world has made extraordinary progress in reducing poverty in recent decades. The research suggests that the pace of economic progress has been rapid and continued for decades, built on the foundations of relative political stability, rising trade, and economic liberalization(自由化)after two world wars. One new study, published recently by the Institute for International Economics in Washington, finds that the proportion of the 6. 1 billion people in the world who live on $ 1 a day or less shrank from 63 percent in 1950 to 35 percent in 1980 and 12 percent in 1999. By some other measures, the progress has been more modest. Still, economists agree that poverty has
plunged
in key nations such as India and especially China, thanks to slowing population growth as well as economic freedom. "This is a huge success for the world as a whole, "says Harvard University economist Richard Cooper. "We are doing something right. "
The news comes as the World Bank is about to open its annual meeting in Washington— an event that has been troubled in recent years by protests that the Bank and its sister institution, the International Monetary Fund(IMF国际货币基金组织), have done too little for the world’s poor. The new economic research will not put an end to that dispute. Vast populations remain poor, and many still question the wisdom of World Bank policies. Nonetheless , the research findings are helpful to understand what policies should be followed by those institutions and hundreds of other development groups working very hard to hasten the pace of world economic progress. If dramatic gains are under way, the present policies—calling for open markets, free business activities, and tight monetary control—are working and correct.
But critics of IMF and World Bank policies maintain that such economic success stories as Japan, China, South Korea and Singapore are rooted in more than just "free" markets. These nations have managed to grow rapidly, and thereby reduce poverty by limiting imports when their domestic industries were young, pushing exports to rich nations, and putting controls on purely international financial flows. They have been open to foreign-owned factories but have often insisted that those investors share the knowledge and skill on modem technologies. [br] According to the author, the economy of East Asian countries grew very fast because of the following measures EXCEPT______.
选项
A、encouraging export
B、opening up to foreign investments
C、limiting international financial flows
D、controlling import
答案
B
解析
细节判断题。从第三段这句…and thereby reduce poverty by limiting imports when their domestic industries were young,pushing exports to rich nations,and putting controls on purely international financial flows可以看出,所采取的措施有减少进口、扩大出口和控制国际金融流动等,只有选项B没有提到。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3368081.html
相关试题推荐
W:IdohopePeterdowellinhisstudiesthissemester.M:______A、Yes.Ihope
______theirsuggestions,wewilldiscussthemlater.A、InregardtoB、Inregardf
Thefilm______himofwhathehadseeninChina.A、remembersB、recallsC、suggests
In______reviewof44studies,Americanresearchersfoundthatmenandwomenwh
同意这项建议的请举手。Thepeoplewhoagreetothesuggestionpleaseraiseyourhands.
同意这项建议的请举手。Pleaseraiseyourhandswhoeveragreeonthissuggestion.
Becauseoftherain,theheadmastersuggestedthatthesportsmeeting______unt
W:IdohopePeterdowellinhisstudiesthissemester.M:______A、Yes.Ihope
In______reviewof44studies,Americanresearchersfoundthatmenandwomenwh
He(suggested)thatshe(met)withherlawyer(before)signingthe(final)agree
随机试题
ReligionsoftheEastAfewyearsagomanywell-knownpeop
(1)Boundarieshaveunderpinnedprettymucheveryaspectofmylife,bothpas
Theindustrialagehasbeentheonlyperiodofhumanhistoryinwhichmostp
Ifyouwanttoteachyourchildrenhowtosaysorry,youmustbegoodatsay
Myfatherhaspromisedtoputhiscarentirelyatour______fortheholiday.A、d
From1760sonwards,therewasagreatchangeinthewaypeoplelived.Machin
下列关于波束宽带的叙述中,错误的是()。A. B.又称为半功率宽度 C.可用
钢网架可预先起拱,起拱值可取挠度与短向跨度的比值不大于下列哪一个数值?( )A
慢性胃炎临床表现错误的是A、上腹部不适、反酸嗳气 B、食欲不振 C、恶心、呕
支气管扩张的发病基础是A.支气管的炎症损伤和管腔阻塞 B.支气管旁淋巴组织增生
最新回复
(
0
)