首页
登录
职称英语
Increasingly, historians are blaming diseases imported from the Old World fo
Increasingly, historians are blaming diseases imported from the Old World fo
游客
2024-01-13
78
管理
问题
Increasingly, historians are blaming diseases imported from the Old World for the staggering disparity between the indigenous population of America in 1492—new estimates of which soar as high as 100 million, or approximately one-sixth of the human race at that time—and the few million full-blooded Native Americans alive at the end of the nineteenth century. There is no doubt that chronic disease was an important factor in the precipitous decline, and it is highly probable that the greatest killer was epidemic dis- ease, especially as manifested in virgin-soil epidemics.
Virgin-soil epidemics are those in which the populations at risk have had no previous contact with the diseases that strike them and are therefore immunologically almost defenselass. That virgin-soil epidemics were important in American history is strongly indicated by evidence that a number of dangerous maladies—small pox, measles, malaria, yellow fever, and undoubtedly several more—were unknown in the pre-Columbian New World. The effects of their sudden introduction are demonstrated in the early chronicles of America, which contain reports of horrendous epidemics and steep population declines, confirmed in many cases by recent quantitative analyses of Spanish tribute records and other sources. The evidence provided by the documents of British and French colonies is not as definitive because the conquerors of those areas did not establish permanent settlements and begin to keep continuous records until the seventeenth century, by which time the worst epidemics had probably already taken place. Furthermore, the British tended to drive the native populations away, rather than enslaving them as the Spaniards did, so that the epidemics of British America occurred beyond the range of colonists’ direct observation.
Even so, the surviving records of North America do contain references to deadly epidemics among the indigenous population. In 1616-1619 an epidemic, possibly of bubonic or pneumonic plague, swept coastal New England, killing as many as nine out of ten. During the 1630’ s smallpox, the disease most fatal to the Native American people, eliminated half the population of the Huron and Iroquois confederations. In the 1820’ s fever devastated the people of the Columbia River area, killing eight out of ten of them.
Unfortunately, the documentation of these and other epidemics is slight and frequently unreliable, and it is necessary to supplement what little we do know with evidence from recent epidemics among Native Americans. For example, in 1952 an outbreak of measles among the Native American inhabitants of Ungava Bay. Quebec, af- fected 99 percent of the population and killed 7 percent, even though some had the benefit of modern medicine. Cases such as this demonstrate that even diseases that are not normally fatal can have devastating consequences when they strike an immunologically defenseless community. [br] The author implies which of the following about measles?
选项
A、It is not usually a fatal disease.
B、It ceased to be a problem by the seventeenth century.
C、It is the disease most commonly involved in virgin-soil epidemics.
D、It was not a significant problem in Spanish colonies.
E、It affects only those who are immunologically defenseless against it.
答案
A
解析
关于麻疹,文中指出:A.通常不是致命疾病。正确。最后一段在举完麻疹的例子之后说L72—77,即使非致命疾病,如果侵袭没有免疫力的人群也会引起严重后果。由此可见:麻疹通常不是致命疾病。B.不是17世纪的一个问题。不符原文L24—26的论述和举例。C.“most commonly involved”在原文推不出。D.同B,和原文所述相反。E.只侵袭无免疫力的人。从文中无法推出。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3357444.html
相关试题推荐
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Thenewmedicinethedoctor______forthepaininmystomachisimportedandqu
Now,commercialfarmershavebecomeincreasingly______sothatalmosteverything
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Indianenergyofficialshavebeenseekingwaystouseless-importedoiltoprovi
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
随机试题
Goodmorning,everyoneandwelcometotheEnglishforAcademicPurposesCent
消防泡沫泡灭火系统适用于甲、乙,丙类液体及一般固体火灾的扑扑救。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个,使之符合左边四个图形的规律性:
女性,80岁,行走时不慎滑倒,即感右髋部疼痛,2小时后来院,查体右髋部有皮下淤血
下列描述中,哪种属于完全再生?A.动脉吻合口愈合 B.剖腹手术切口愈合 C.
张明同学是某市重点中学的学生,从初中开始他越来越讨厌上学,不爱学习,甚至对学习恨
长期服用奥美拉唑的老年患者,应监测A.骨密度 B.中枢神经系统症状 C.高镁
航空运输成本结构是低可变成本和()组成。A.高公共成本 B.低固定成本 C.
在公司的资本结构中,债务资本的多少、比例的高低,与公司价值没有关系。决定公司价值
重症肌无力的主要病理生理机制是A、乙酰胆碱释放量增多 B、乙酰胆碱释放量减少
最新回复
(
0
)