首页
登录
职称英语
The serious study of popular culture by intellectuals is regularly credited with
The serious study of popular culture by intellectuals is regularly credited with
游客
2024-01-11
68
管理
问题
The serious study of popular culture by intellectuals is regularly credited with having rendered obsolete a once-dominant view that popular culture is inherently inferior to high art. Yet this alteration of attitudes may be somewhat(i)______.
Although it is now academically respectable to analyze popular culture, the fact that many intellectuals feel compelled to rationalize their own(ii)______action movies or mass-market fiction reveals, perhaps unwittingly, their continued(iii)______the old hierarchy of high and low culture.
选项
答案
C,D,H
解析
The sentence discusses a purported change in how popular culture and high art are relatively valued; the author is scrutinizing the notion that the academic study of the former has significantly raised its once lowly status. In the last sentence, Blank(iii)is preceded by the word "continued," indicating that something about intellectuals’ view of the hierarchy of culture has remained unchanged. Since the author states in the first sentence that this hierarchy was once dominant, "investment in" the hierarchy would indicate that sense of continuity. Neither of the other two options is supported by the passage because there is no indication the author believes that intellectuals have a long-held aversion to or misunderstanding of that hierarchy. The "although" that begins the last sentence indicates that the phrase completed by Blank(ii)will contrast the respectability of analyses of popular culture with something that nonetheless reveals a continued allegiance to the hierarchy. A need to explain away a "distaste for" or an "indifference to" action movies or pulp fiction would not indicate any such allegiance, so those choices must be incorrect. However, a need to justify one’s penchant or liking for popular culture would indicate an adherence to the high-low culture hierarchy. Thus "penchant for" is the correct choice for Blank(ii). Finally, since the author is suggesting that the hierarchy given to high and low culture is not obsolete as some claim, it follows that the shift in attitudes is exaggerated; thus, the correct answer to Blank(i)is "overstated." "Underappreciated" implies the opposite, and "counterproductive" implies a judgment about the value of the hierarchy, whereas the passage is primarily concerned with its existence.
Thus the correct answer is overstated(Choice C), penchant for(Choice D), and investment in(Choice H).
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3351833.html
相关试题推荐
BeforeGibson,populardiscoursesurroundingtheInformationAgeof
Earlyattemptstoappreciatepopularmusicconcentratedalmostexclus
Earlyattemptstoappreciatepopularmusicconcentratedalmostexclus
These______overdetailsareanindicationofmoreseriousbattlestocome,betwe
Throughtheverysymbolismofpopularculturethatmolded,definedan
Throughtheverysymbolismofpopularculturethatmolded,definedan
Throughtheverysymbolismofpopularculturethatmolded,definedan
INVULNERABLE:INJURED::A、dubious:discreditedB、saturated:surfeitedC、flims
Wheneconomy,language,cultureandhistory______,peoplebegintoviewthemas
Aseriouscriticfacesadilemma:hemustrecognizetheartisticelementofuniq
随机试题
[originaltext]M:Imeetwithastickyproblem.Ifinditsohardtomakethede
Justhowmuchdopeopleknowaboutkeepingtheirhomessafefromburglary?S
胃大部切除术治疗溃疡病的理论依据是()A.切除了胃窦消除了胃泌素引起的胃酸分
患者,女,56岁,在路上行走时不慎绊倒,手掌、手腕部、膝盖部挫伤。局部处理方法错
不是金锁固精丸的药物组成的是A.芡实B.莲须C.龙骨D.牡蛎E.白蒺藜
根据《质量管理体系要求》,下列关于不合格品控制的说法中,正确的是()。A:不合格
下列句子中,修辞手法运用不恰当的是()。A.可爱的青菜,土地美丽的女儿,请用你
(2016年真题)下列应收账款损失,如已说明情况出具专项报告并在会计上已作为损失
下列表述中,正确的是( )。A.管道由管道安装件和管道附着件组成 B.管道由
洁净度等级为N3的空调风管的严密性检查方法是()。A.高、中压系统 B.中压系
最新回复
(
0
)