首页
登录
职称英语
Was resource intensification—an increase in labor and time devoted to subsis
Was resource intensification—an increase in labor and time devoted to subsis
游客
2024-01-10
50
管理
问题
Was resource intensification—an increase in labor and time devoted to subsistence activities in order to increase food yields—by Dorset Paleo-Eskimos and Recent Indians on the island of Newfoundland simply a response to population pressure? Not exactly. On Newfoundland, population pressure did not result from a steadily growing resident population but, rather, from the arrival and lingering presence of new and significantly different populations. Newfoundland’s hunter-gatherer populations—both resident and newcomer—adjusted to the presence of other populations through niche differentiation. Building on a tradition that emphasized marine resources, Dorset Paleo-Eskimos intensified their harvest of seals in response to the arrival of Recent Indians in the first few centuries A.D.
Recent Indians who were more familiar with broad-based, interior-maritime adaptation, intensified this strategy to cope with the Dorset.
[br] According to the passage, which of the following resulted from the arrival of the Recent Indians?
选项
A、The Dorset Paleo-Eskimos were forced to compete with the Recent Indians for a limited supply of seals.
B、The Dorset Paleo-Eskimos spent more time harvesting seals than they had in the past.
C、The Dorset Paleo-Eskimos increased the amount of labor and time devoted to defending their territory.
D、The Dorset Paleo-Eskimos began to adopt new subsistence strategies they learned from the Recent Indians.
E、The previously steady growth of the Dorset Paleo-Eskimos population came to a halt.
答案
B
解析
根据题干,本题答案定位到第五句,即为了应对美国原住民的到来,古阿拉斯加州原住民会进行资源强化,因此选项B正确。A项古阿拉斯加州原住民为了应对美国原住民会更多地捕杀海豹,但是未必会和美国原住民竞争。C项文中未提及defending their territory。D项文中未提及learned from the Recent Indians。E项文中未提及population came to a halt。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3349584.html
相关试题推荐
Beingoverweightincreasesaperson’sriskofheartdisease,stroke,andhighbl
Inordertoincreaserevenues,acell-phonecompanyhasdecidedtochangeitsfe
Arecentspateofarttheftsatamajormuseumhasledtoadrasticincreasein
Acitycouncilmanhasproposedacontroversialnewplantoincreasecityrevenue
Overthelast40yearstherehasbeenagreatincreasenotonlyinthenumberof
Increasesinthelevelofhigh-densitylipoprotein(HDL)inthehumanbloodstream
Duringthenineteenthcentury,Britain’surbanpopulationincreasedasitsrural
Inordertoincreaserevenues,anairportplanstochangetheparkingfeesitch
Despiteadramaticincreaseinthenumberofpeopleridingbicyclesforrecreati
Thatsalescanbeincreasedbythepresenceofsunlightwithinastorehasbeen
随机试题
WheredidJerryfalloff?[br][originaltext]F:What’swrongwithyourleg,Jer
LIMERICK:POEM::A、motif:symphonyB、prologue:playC、catch:songD、sequence
Inhisbook,theauthorpresentssomestrategiesonMarketingfortheenterprise
复杂而有趣complicatedandfascinating
装饰施工中,影响地面完成面标高的因素不包含()。A.地面材料品种规格 B.地
对施工现场的安全生产责任制度、岗位责任制、安全教育制度等得落实和执行情况进行的检
压力情景应充分体现银行()的特征。A.经营和收益 B.经营和风险 C.
患者男性,48岁。因纳差乏力5月,右上腹隐痛3天入院,既往有饮酒史20年,每天4
某海船定额吨位为D定=20000吨,执行某航次时,装载货物17000吨,航次
对于咨询师与求助者双方的价值观问题,正确的理解包括,咨询师()。A.只有与求助
最新回复
(
0
)