首页
登录
职称英语
A widespread concern in early eighteenth-century Britain that the institutio
A widespread concern in early eighteenth-century Britain that the institutio
游客
2024-01-10
77
管理
问题
A
widespread concern
in early eighteenth-century Britain that the institution of marriage was deteriorating into a mere business agreement, a cynical means of increasing wealth, was reflected in the media of the time. In the theater, for example, the Restoration comedy of manners, with its celebration of libertinism and portrayal of marriage as a social, and therefore artificial, institution, gave way to sentimental comedies like
The Conscious Lovers
, which celebrated the pure, instinctive love of its central characters while downplaying matters of wealth and status. New periodicals, such as the wildly popular Spectator, devoted many issues to the evils of mercenary marriages and to the glories of choosing love over money.
However, the very popularity of such works calls into question the existence of any real trend toward mercenary marriage. Admittedly, the growing use and complexity of marriage settlements (the transfer of family property from one generation to the next upon a daughter’s marriage) during this period meant that among the elite, at least, marriage contracts looked increasingly like business contracts. However, it should be noted that marriage had long been used by the elite to cement political or social bonds and to enhance family wealth. [br] The primary purpose of the passage is to
选项
A、question whether early eighteenth-century British concerns about an increase in the instances of mercenary marriage were supported in fact
B、illustrate the increasingly mercenary condition of marriage in early eighteenth-century Britain by means of examples from the media of the time
C、suggest that current scholarship concerned with early eighteenth-century British views of marriage is flawed
D、examine some of the factors that caused a trend toward mercenary marriage in early eighteenth-century Britain
E、compare two different views of marriage as they were reflected in certain media of early eighteenth-century Britain
答案
A
解析
本题属于主旨题。本文是驳论文,第一段描述了英国人对婚姻商业化的担忧。第二段则说明其实商业化即使存在,但是并没有变得更严重,因此选项A正确。B项仅仅对应第一段的英国人的担忧,属于细节。C项文中没提current scholarship。D项本文讨论的是婚姻商业化的趋势是否发生,没讨论其发生因素。E项文章没作这种比较。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3349347.html
相关试题推荐
Totalenrollmentinhighereducationinstitutions,bycontrol
Ancientpeoplefeltmuch______concerningthenotionthattheappearanceofcom
McClary’sposition,concerningtheprocessbywhichmusicisgendereda
Therealityofgovernanceisrarely______;institutionsdonotoperateaccordin
Itisclearthatmanyinstitutionalinvestorsoncevoted______;nowaftersom
McClary’sposition,concerningtheprocessbywhichmusicisgendere
McClary’sposition,concerningtheprocessbywhichmusicisgendere
McClary’sposition,concerningtheprocessbywhichmusicisgendere
McClary’sposition,concerningtheprocessbywhichmusicisgendere
Therealityofgovernanceisrarely______institutionsdonotoperateaccordingt
随机试题
Wheremostlikelyarethespeakers?[br][originaltext]M:Goodmorning,(56)I’d
[originaltext]W:GoodmorningGrahamandwelcometotheshow.M:Goodmorning,
Winterinmanyplacesmeansiceskating,sleddingandsnowballfights.Butu
[originaltext]Americansaresufferingfromaserioussleepdeficitasthey
以下是某位高中语文教师有关《苏武传》一课的教学反思(节选),阅读并回答问题。
时间序列是指将统一统计指标的数值按()顺序排列而成的数列。A.大小 B
单位负责人的直系亲属不得在本单位会计机构中担任()工作。A、会计机构负责人
某林区村民甲为盖房欲去山上伐几棵国有林木。甲父对甲说,未经许可去伐国有林木属乱砍
阅读材料回答下列问题:一般资料:求助者,女性,36岁,本科文化程度,无业。案例介
患者因激动出现心前区压榨性疼痛并向左肩部放射,以硝酸甘油缓解心绞痛,给药途径是舌
最新回复
(
0
)