首页
登录
职称英语
Biologists studying wild monkeys sometimes need the genetic material DNA fro
Biologists studying wild monkeys sometimes need the genetic material DNA fro
游客
2024-01-10
237
管理
问题
Biologists studying wild monkeys sometimes need the genetic material DNA from a particular monkey to determine the animal’s parentage. Until recently, DNA could be extracted only from blood. Collecting a blood sample required tranquilizing the donor animal. Now DNA can be extracted from hair. Monkeys shed large quantities of hair in places where they sleep. Therefore, researchers will now be able to determine the parentage of individual monkeys from DNA without tranquilizing the monkeys.
Which of the following is an assumption on which the argument depends?
选项
A、The places in which monkeys sleep are easily accessible to researchers.
B、Information about a particular monkey’s parentage is the only kind of information that can be determined from DNA that has been extracted from that monkey’s hair.
C、For at least some samples of hair collected from monkey habitat it will be possible to associate hairs with the individual monkeys from which they came.
D、Examining DNA is the only way to determine the parentage of wild monkeys.
E、It will be necessary to obtain any hair samples used in determining a monkey’s parentage from a place where the monkey has slept.
答案
C
解析
选项取反。对于任何毛发,研究者都无法将这些毛发与对应的猴子产生关联,即研究者无法知道这些毛发来自什么猴子,因此这些毛发无法用来确定猴子的血统,削弱原文,C正确。A项是否容易到达猴子睡觉的地方和能否通过毛发来确定猴子血统无关。不选。B项选项取反。血统信息不是唯一一种可以从DNA中获取的信息。但是这并不意味着无法从DNA中获取血统信息,并没有削弱原文,不选。D项选项取反。研究DNA不是唯一一种确定猴子血统的方式。这表明研究DNA依然是确定猴子血统的方式之一,没有削弱原文,不选。E项选项取反。不需要从猴子睡觉的地方得到某些毛发。本文与需要从哪里获得毛发无关,不选。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3349276.html
相关试题推荐
Duringaone-yearstudy,biologistsobservedthenumberoffishinacertainpon
Arhetoricianwhospendssomuchofhistimestudyingthefamous______oflogic
A、Thesheepwaschosenasanidealsubjectbecauseofitsgeneticdevelopment,n
Thoughsometimes______,alltoooftentechnologyisseenasa______fortheg
Thoughsometimes______,alltoooftentechnologyisseenasa______forthegreat
Arhetoricianwhospendssomuchofhistimestudyingthefamous______oflogici
IMMATERIAL:RELEVANCE::A、liberal:autonomyB、competent:valorC、circuitous:d
Scientistsstudyingtheeffectoflargevolcaniceruptionsonglobal
Scientistsstudyingtheeffectoflargevolcaniceruptionsonglobal
Scientistsstudyingtheeffectoflargevolcaniceruptionsonglobal
随机试题
______the18thcentury______manrealizedthatthewholeofthebrainwasinvo
[originaltext]M:Hello.Mary.ThisisPeteratthehospital.IsMichaelhome?W:
[originaltext]W:ArtDepartment,thetreasurerBrownspeaking.M:Hello,Profes
Thediscoveryofsulfadrugs,likethediscoveryofpenicillin______(come)out
医院感染的危险因素不包括A:介入治疗 B:母婴同室 C:滥用抗生素 D:气
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
下列说法错误的是( )。 A.法是国家意志的体现,所有的国家意志都表现为法
中标人应当就分包项目向招标人负责,接受分包的人就分包项目承担()。A.民事
与其他几种人工补偿器相比,球形补偿器除具有补偿能力大、流体阻力小的特点外,还包
关于建设工程项目总进度目标论证工作顺序的说法,正确的是( )。A.先进行项目结构
最新回复
(
0
)