首页
登录
职称英语
You should spend about 40 minutes on this task. Write about the following topic
You should spend about 40 minutes on this task. Write about the following topic
游客
2024-01-09
77
管理
问题
You should spend about 40 minutes on this task.
Write about the following topic:
In many countries women are allowed to take maternity leave from their jobs during the first months after the birth of their babies.
Do the advantages outweigh the disadvantages?
Give reasons for your answer and include any relevant examples from your own knowledge or experience.
Write at least 250 words.
选项
答案
In most countries, maternity leave is granted to new mothers during the months immediately before and after childbirth. Such a temporary period of absence from employment, I believe, is more positive than negative.
First, maternity leave supports the mother’s full recovery from childbirth. As is commonly known, expectant mothers may experience various pregnancy symptoms such as nausea, unruly hormones that cause depression, and swollen feet. It is not surprising to hear that some new mothers suffer depression and discomfort after giving birth to a baby. Therefore, having a period of several months to relax is beneficial to the mothers both physically and mentally.
Another argument in my favour is that maternity leave substantially increases child care which profoundly impacts the health of the child. Maternal care is especially crucial during the first few months following childbirth and non-employed mothers obviously have more time to take care of their baby. They become attuned and more effectively respond to their child’s health needs. Studies show that an additional week of maternity leave reduces infant mortality rates.
Opponents to maternity leave may argue that it imposes huge cost on corporations where the mothers work, since employers must continue paying salaries and health insurance during the leave, and hire new employees to replace labour productivity. And many of these extra costs are ultimately passed on to female employees in form of lower pay and fewer chances to ascend the corporate ladder. However, that is a small price to pay compared with the positive impacts of maternity leave on the child’s growth.
In conclusion, I am in favour of maternity leave since it allows mothers to improve their health condition and to allocate substantially more time towards the development of their child.
解析
本题讨论产假(maternity leave)的利弊。支持产假的理由包括帮助产妇恢复身体、更好照顾小孩、促进小孩的身心发展等;反对产假的理由包括加重企业的经济负担、阻碍妇女职业晋升等。
针对Do the advantages outweigh the disadvantages?这类题型,既可以直接采取一边倒的写法,也可以讨论双方观点后再给出自己的观点。范文的结构安排如下:
1.介绍背景并阐明自己的观点。
2.阐述支持产假的首个理由:有利于产妇的健康。
3.阐述支持产假的第二个理由:有利于更好地照顾婴儿。
4.让步段落,指出产假对企业及女性的影响,并对该观点进行反驳。
5.重申观点,指出产假的重要性。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3347943.html
相关试题推荐
SASH:WAIST::A、sock:handB、fringe:ankleC、ring:wristD、epaulet:shoulderE、tie:b
African-Americanfilmmakersshouldbeinanenviableposition,fors
African-Americanfilmmakersshouldbeinanenviableposition,fors
African-Americanfilmmakersshouldbeinanenviableposition,fors
African-Americanfilmmakersshouldbeinanenviableposition,fors
Peopleshouldnottakegoodconstitutionforgranted,forhumangeneticcodeis
MEETING:MINUTES::A、video:imageB、report:synopsisC、seism:quiverD、perfo
Directions:Eachofthefollowingreadingcomprehensionquestionsisbasedonth
Hispenchantforlearninghistoryshouldprovetobe______duringhisstudiesto
Sendingarobotintospacetogatherinformationisaviableoption,butshould
随机试题
[originaltext]W:Hi,Mr.Wells.M:Goodmorning,XiaoMin.W:Iheardthatyou
Betweenabout1920to1930,newartistic【M1】______movementsinEuropean
A.甲醛B.甲苯C.麝香草酚D.浓盐酸E.冰乙酸用于尿糖、尿蛋白定量检查的防腐剂
下列诗句与其蕴含的地理知识对应不正确的一项是()。A.人间四月芳菲尽,山寺桃花
城市抗震防灾规划在()应进行修编。A.城市总体规划进行修编时 B.城市抗震防
在小组工作的后期成熟阶段,社会工作者要根据小组活动及组员的需要,做好信息的提供、
胃痛兼见饮食停滞者,针灸治疗除取主穴外,还应加( ) A.胃俞 B.下脘、
我国封闭式基金的交易规则包括()。A:基金单位的买卖采用“价格优先,时间优先”的
2019年7月31日,甲公司录用周某担任出纳,双方口头约定了2年期劳动合同,约定
下列属于项目动态控制进度纠偏措施中技术措施的是()。A.改进施工方法 B.调整
最新回复
(
0
)