首页
登录
职称英语
Grand Canyon How was the Grand Canyon formed? The truth is that
Grand Canyon How was the Grand Canyon formed? The truth is that
游客
2024-01-04
78
管理
问题
Grand Canyon
How was the Grand Canyon formed? The truth is that no one knows for sure though there are some pretty good guesses, and it is usually thought that a number of processes combined to create the views that you see in today’s Grand Canyon. The most powerful force to have an impact on the Grand Canyon is
erosion
, primarily by water (and ice) and secondly by wind. Other forces that contributed to the Canyon’s formation are the course of the Colorado River itself, vulcanism, continental drift and slight variations in the earth’s orbit which in turn causes variations in seasons and climate.
Water seems to have had the most impact basically because our planet has lots of it and it is always on the move. Many people cannot understand how water can have such a profound impact considering that the Canyon is basically located in a desert. This is one of the biggest reasons that water has such a big impact here. Because the soil in the Grand Canyon is baked by the sun it tends to become very hard and cannot absorb water when the rains come. When it does rain the water tends to come down in torrents which only add to the problem. The plants that grow in the Grand Canyon tend to have very shallow root systems so that they can grab as much water as possible on those rare occasions when it does rain. Unfortunately these root systems do nothing to deter erosion by holding the soil in place. Now you’ve got lots of water, no place for it to go, but down to the Colorado River, and nothing holding the soil and rock in place. The result is frequently a flash flood roaring down a side canyon that can move
boulders
the size of automobiles, buses and even small houses. If automobiles, buses and small houses are in the way then it will take them too.
(A)Luckily no one builds houses in the Grand Canyon so that’s not a problem but there are a few autos, vans and buses sitting at the bottom of the Colorado River. This mass that moves down a side canyon during a flash flood is more like fast flowing concrete than water and it can be very dangerous. You should always be well informed of weather conditions when you are hiking through side canyons in the Grand Canyon.
(B)In the colder months, especially on the north rim, water seeps into cracks between the rocks. These cracks can be caused by seismic activity, or by the constant
soaking
and drying of the rocks.
(C)When the water freezes it expands and pushes the rocks apart and widens the cracks. Eventually rocks near the rim are pushed off the edge and fall into the side canyons. These rocks sometimes hit other rocks and are stopped but on occasion one fall by a large rock will cause a cascading effect and create a rock fall that will alter the landscape drastically in the side canyon. Debris from rock falls piles up at the bottom of the side canyons and is then carried down to the Colorado River the next time there is a flash flood. Rock falls frequently take out sections of trail in the Grand Canyon requiring the Park Service to close these trails until they can be repaired.
(D)
Once the ice has pushed the rocks off the edge and the water in the flash floods has carried them down to the river, then the Colorado itself takes over. The erosive action of the Colorado has been severely constrained by the building of the Glen Canyon Dam, which ended the annual spring floods, but there is still a lot of water flowing relatively quickly through a very narrow gorge. Before building the dam the Colorado River had spring floods that would exceed a flow rate of 100000 CFS (cubic feet per second). All of that snow melting in the Colorado Rockies came pouring down through the Grand Canyon in May and June every year, like clock-work. These spring floods were considerably larger than today’s "
trickle
" of 8000~10000 CFS at low water and even the 20000 CFS peak flow rates. [br] According to the passage, why does water seem to have had the most impact basically?
选项
A、Water has strong energy.
B、Water is rich and always on the move.
C、Water is easy to take effect.
D、Water can grow plants ther
答案
B
解析
本题是事实信息题,主要考查考生抓住文章中所阐明的重要事实和信息的能力。题目问:这篇文章为什么说水(对峡谷的形成)起到了主要的作用?原文第二段开头说:“Water seems to have had the most impact basically because our planet has lots of it and it is always on the move (水看起来对峡谷的形成起到了最重要的作用,这主要是因为水在地球上储量多且不断地流动)”,因此选B。选项A为干扰项,尽管水的能量很大是一个事实,但不是本文讨论的话题。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3332298.html
相关试题推荐
Fogandmist,(like)clouds,(canformed)onlyinthe(presence)of(dustpartic
[audioFiles]audio_etoefz_025(20051)[/audioFiles]A、Theplaywillbeperformedat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruthisthat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruthisthat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruthisthat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruthisthat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruthisthat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruthisthat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruthisthat
GrandCanyonHowwastheGrandCanyonformed?Thetruth
随机试题
MemoryI.Introductiontomemory—thecapacity
PASSAGEONEWhyahospitalbillcostswhatitcosts.本题考查对文章的整体把握。通过文章第一段提出的问题How
Indiaistofrugality(节俭)asBethlehemistoJesus.Asrichcountriesentera
EarlierthisyearImetwithagroupofwomeninMatela,asmallfarmingvil
生活并不是一个悲剧。它是一个“搏斗”。我们生活来做什么?或者说我们为什么要有这生命?罗曼•罗兰的回答是“为的是来征服它”。我认为他说得不错。我
肾炎性水肿一般最先发生的部位是()A.眼睑及面部 B.骶尾部 C.
关于兼性生物稳定塘,下列哪点说明是错误的?A.塘表层为好氧层 B.塘中间层
在一定的条件下,已建立化学平衡的某可逆反应,当改变反应条件使化学平衡向正反应方向
社区社会工作者黄敏正在做一项关于单亲家庭青少年的策划方案。她积极向街道及相关部门
房地产市场调研作为一项专业服务活动,除了具有一般市场调研的特点外,还具有下列特点
最新回复
(
0
)