首页
登录
职称英语
Consumer Demand and Development of Green Cars The day automakers
Consumer Demand and Development of Green Cars The day automakers
游客
2024-01-04
69
管理
问题
Consumer Demand and Development of Green Cars
The day automakers put the earth at the top of their agenda will go down in history. Reading this book, one gets the sense that day is coming, major automakers—still no paragons of environmentalism—have gotten the message that replacing the dirty internal-combustion engine is an urgent priority. With less than 5 percent of the world’s population, Americans produce 14 percent of all global warming carbon-dioxide gas. And car tailpipes pump out more than 30 percent of U. S. air pollution.
In his new book, Forward Drive: The Race to Build "Clean" Cars for the Future, environmentalist Jim Motavalli concludes that capitalist competition is leading the way over government mandates to clean up that exhaust. Motavalli chronicles the movement for cleaner cars: the few visionaries and zealots building and driving home-built battery-powered cars; the divided giant automakers working tirelessly to develop clean cars while fighting regulatory efforts to require them; university researchers concluding studies; and the regulators trying to speed their adoption.
Forward Drive covers the technological advances of the hybrid and fuel-cell vehicles poised to take over from the internal-combustion engine. In some ways, Motavalli is an unlikely narrator. A self-vowed car nut who stumbled into a job editing E, the Enviromental Magazine, he seems biased on both sides of the issue. But ultimately, that’s what makes him best suited to tell this story.
Motoavalli’s concern for the environment is sincere, and his knowledge of cars is refreshingly accurate. The most interesting passages follow his transformattion from internal-combustion devotee to environmental auto cynic and battery-car zealot to hopeful future-car realist. "It was disconcerting, to say the least, to learn that my hobby of collecting classic cars and my growing concern for the environment didn’t necessarily mesh," Motavalli writes. "The car has certainly been good to me, but I’m becomin disenchanted."
In the preface, he noted that he set out to write a book critical of the auto industry for teaming up with major oil companies to block the development of clean cars. But when he dug in to do more research, he found a different story. Namely that automakers in Detroit, Japan, and Europe are in a heated race to start selling cars that are more environmentally correct.
(A)Unfortunately, Motavalli glosses over issues of consumer demand.
(B)He never mentions that today’s electric cars and gasoline-electric hybrids cost far more than internal-combustion cars of equal or greater capability.
(C)He notes their utter dedication to their electric cars and implies that the rest of the buying public should simply be as enthusiastic, without addressing issues of price or various ways families use their cars.
(D)
He strongly favors California’s mandate that 10 percent of all vehicles sold in the state be zero-emission-vehicle-battery or fuel-cell electrics, not hybrids—even though he writes, "Ultimately, vehicles halfheartedly designed to meet a mandate would fail in the marketplace." And he gives a short shift to the point that clean cars do nothing to ease congestion and sprawl.
In a telephone interview, Motavalli concedes that technology is progressing faster than the book deadline allowed him to keep up with. If anything, automakers are working harder to develop hybrid-electrics. And mass-market hybrid-drive systems will likely first show up in the big sport utility vehicles that Motavalli rails against.
Nevertheless, he now believes that the automakers with the deepest pockets have the best chance of building better cars for tomorrow. "The new, clean cars will emerge not from a tinkerer’s garage, but from the well-funded research labs of the same big auto companies that initially fought their introduction," he says. [br] According to Paragraph 3, which of the following is true of the clean car?
选项
A、The appearance of the car is quite neat.
B、The car sends out no harmful gas.
C、The car is battery-powered.
D、The car can purify polluted air.
答案
C
解析
本题为正误判断题,考查考生能否根据文章中阐明的信息,判断什么信息是正确的,什么信息是错误的,什么信息是文章中没有提到的。题目问:根据第三段,关于清洁汽车,下列哪一项是正确的?A项说汽车的外表很干净,B项说汽车不排放有毒气体,D项说汽车可以净化受污染的空气,这些在文中并未出现,而C项说汽车是电池驱动的,与文章意思相符,所以选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3332108.html
相关试题推荐
"Piaget’sCognitiveDevelopmentTheory"ThefamousSwisspsychol
"Piaget’sCognitiveDevelopmentTheory"ThefamousSwisspsychol
"Piaget’sCognitiveDevelopmentTheory"ThefamousSwisspsychol
"Piaget’sCognitiveDevelopmentTheory"ThefamousSwisspsychol
"Piaget’sCognitiveDevelopmentTheory"ThefamousSwisspsychol
"Piaget’sCognitiveDevelopmentTheory"ThefamousSwisspsychol
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment
随机试题
Atuniversityyouwillhavetowriteoftenandinvariousdifferentformats,
框架一剪力墙结构,是指在框架结构内设置适当抵抗水平剪切力墙体的结构,一般用于(
成人晨尿比密的参考范围是A.1.005~1.015 B.1.025~1.035
引起硅酸盐水泥体积安定性不良的因素是下列中的哪几个? Ⅰ.游离氧化钠Ⅱ.游离
A.母病及子 B.相乘传变 C.子病犯母 D.相侮传变 E.制化传变"见
一件商品,先涨价20%,然后又降价20%,结果现价与原价相等( )。
B[解析]两套图的图形排列顺序相同,由第一套图可知正确答案为B。
郝女士,27岁,2年前已分娩一女婴,希望接受宫内节育器避孕措施,来院咨询,要求健
(2015年真题)根据埃里克森的人类心理一社会发展阶段论,个体在成年中期需要处理
用干混地面砂浆YT20贴600mm×600mm石材楼面,灰缝宽为2mm
最新回复
(
0
)