首页
登录
职称英语
ENVIRONMENTAL IMPACT OF THE ANASAZI
ENVIRONMENTAL IMPACT OF THE ANASAZI
游客
2024-01-02
71
管理
问题
ENVIRONMENTAL IMPACT OF THE ANASAZI
(1) A major question in the archeology of the southwestern region of the United States is why so many impressive settlements, and even entire regions, were abandoned in prehistoric times. Archeologist Tim Kohler has suggested that the nature of human-environmental interaction was an important reason in the case of the Anasazi people. The actual case study that Kohler relies on is from the Dolores River basin of southwest Colorado, where the Anasazi seem to have moved in about 600 A.D. Over the following couple of centuries, the population increased, and they aggregated (or gathered) into villages, but by about 900 A.D. the area began to be abandoned. Other archeologists have identified the immediate cause of this abandonment to be a series of short growing seasons that would have put pressure on corn production at that high altitude. Kohler, however, asserts that a growing population led to human-environmental interactions that caused people to live in villages, intensify agrarian food production, deforest the region, deplete the local soils, and
ultimately
abandon the area.
(2) Kohler uses several kinds of evidence to show that human effects, not solely climatic factors, were important factors in the abandonment of settlements. One key indicator of change in the environment surrounding these prehistoric settlements is the wood that was used there. Archeological study of wood charcoal found in hearths dating to the various episodes of occupation indicated that the species used changed in a patterned way. Over time there was a decline in the use of juniper and pinon (native, slow-growing species of trees) and an increase in woody shrubs and fast-growing cottonwood. The species of wood used in the construction of buildings also changed. Fewer pinon were being used, and those that were used seemed to be from increasingly old trees, while juniper continued to be from young trees. The implication is that the forest that did remain was changing to relatively more junipers, a tree that is more fire resistant, better able to reproduce in open settings, and less desirable for construction than pinon. Kohler argues that pinon was disappearing from the locale of settlements and that this put an additional nutritional strain on the population, which used nuts from the tree as well as its wood. [A] The relative proportion of different species of animals hunted by people in the region also changed progressively. [B] A final source of evidence was the seeds found in the archeological deposits, which had blown or been brought to the settlement. [C] As time went on, there was a substantial increase in seeds from pioneer plants, attesting both to agricultural intensification and to an increasingly disturbed local environment. [D]
(3) This evidence has convinced Kohler of the importance of human impact in degrading the local environment. His interpretation of the situation is that by about 840 A.D., people had aggregated into villages in favorable settings because of their competitive organizational advantages over smaller units in the face of growing population and depletion of local wild resources. Hence, the very nature of the initial slash-and-burn agriculture encouraged a further dependence on agriculture and the aggregation of people into denser settlements. However, there are costs to aggregation, such as the increasing distance to usable fields, the heavier pressure on local soils, and the accompanying increase in agricultural risk. The Anasazi responded to this by further intensification, such as water-control mechanisms, to feed the increasing population. Such a trajectory is fraught with risks, but it is also pushed forward by advantages it bestows on its participants who organize and cooperate. Advantages might include sharing food across groups in a village, investment in facilities to improve the processing and storage of food, and cooperative labor pools and social groupings larger than villages, which would enable organized long-distance hunts and participation in trading networks. Larger and larger villages became possible, but this also made the system vulnerable to collapse. A reliance on the management of resources through cooperative action reduced their flexibility of action, so that when poor seasons occurred, people were seriously hurt. Thus an expectable aberration in the climatic regime may have been enough to cause the collapse of the village system in the Dolores area. [br] According to paragraph 3, why did the apparent advantages of larger settlements in fact lead to the failure of the Anasazi village system?
选项
A、The large size of the settlements made improving processing and storage of necessary food difficult.
B、The trading networks could no longer support the growing needs of large villages.
C、The long-distance hunts that had to be organized took too many resources away from the labor pool.
D、The management system the people practiced made it difficult to deal appropriately with periods of bad harvests.
答案
D
解析
本题属于事实信息题,定位在第3段,询问为什么更大居住地的明显优势实际上导致了阿纳萨齐村落制度的失败。由原文第3段倒数第2句“依靠合作行动来管理资源会降低人们行动的灵活性。所以,当歉收的时节来临时,人们会遭受巨大损失”可知,这个体系的问题是不能很好地应对歉收时期,对应D项。从第3段倒数第2句可知,这个体系的问题是不能很好地应对歉收时期,故A项“由于居住地规模大,难以改善必要食品的加工和储存”、B项“贸易网已经不能够满足大村庄日益增长的需求”和C项“有组织的长途狩猎带走了劳动库中太多的资源”均错误。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3327468.html
相关试题推荐
EnvironmentalScience[img]2014m9s/ct_etoefm_etoeflistz_0501_20149[/img][br]Wh
EnvironmentalScience[img]2014m9s/ct_etoefm_etoeflistz_0501_20149[/img][br]Wh
EnvironmentalScience[img]2014m9s/ct_etoefm_etoeflistz_0501_20149[/img][br]Wh
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,
MassProduction:MethodandImpactP1:EvenwiththeearlysuccessesinEurope,
随机试题
[originaltext]Handshaking,thoughaEuropeanpracticeisoftenseeninbigc
B
在信息管理中,哪些是信息进行加工处理的最基本方式:__()__①变化、排序、核
关于物资需求计划的说法,正确的是()。 A、编制依据:概算文件、项目总进度
呼吸衰竭患者表现为头痛头胀,日轻夜重,昼眠夜醒,神志恍惚等,应考虑A.窒息先兆
宜餐前服用的药物是A.阿奇霉素 B.氨茶碱 C.阿司匹林 D.维生素C
在《城乡用地分类与规划建设用地标准》中规定了四大类主要用地的单项建设用地规划指标
目前,我国债券的种类主要有()。A:政府债券B:公司债券C:金融债券D:地
流动比率越高,表明借款人可以变现的资产数额越(),债权人遭受损失的风险就越(
业主支付给施工企业的工程预付款,属于施工企业的()。A:应收账款B:固定资产
最新回复
(
0
)