首页
登录
职称英语
ENGLAND’S ECONOMY IN THE 16TH CE
ENGLAND’S ECONOMY IN THE 16TH CE
游客
2024-01-02
73
管理
问题
ENGLAND’S ECONOMY IN THE 16TH CENTURY
(1) In the last half of the 16th century England emerged as a commercial and manufacturing power in Europe due to a combination of demographic, agricultural and industrial factors. The population of England and Wales grew rapidly from about 2.5 million in the 1520s to more than 3.5 million in 1580, reaching about 4.5 million in 1610. Reduced mortality rates and increased fertility, the latter probably generated by expanding work opportunities in manufacturing and farming (leading to earlier marriage and more children), explained this rapid rise in population. While epidemics and plague occasionally took their toll, the people in England still suffered less than did those in continental Europe.
Furthermore
, the country had been pulled out of the war that occurred in France and central Europe during the same period.
(2) England provides the prominent example of the expansion of agricultural production well before the general European agricultural revolution of the 18th and 19th centuries. A larger population stimulated the increased woolens through crop civilization. English agriculture became more efficient and market-oriented than almost anywhere else on the continent. Between 1450 and 1640 the yield of grain per acre increased by at least 30%. In sharp contrast with fanning in Spain,
English land owners brought more dense marshes and woodlands into cultivation.
(3) The great land estates of the English society largely remained intact and many wealthy land owners aggressively increased the size of their holdings, a precondition for increased productivity. Marriages between the children of landowners also increased the size of land estates. Primogeniture (the full inheritance of land by the eldest son) helped prevent land from being subdivided. Younger sons of independent land owners left the family and went to find other respective locations. Larger farms contributed more to commercialized farming at the time when an expanding population pushed up demand and prices.
Farmland owners turned part of their land into pasture land for sheep
in order to adapt to developing woolen trade.
(4) Some of the great land owners as well as Yeomen (farmers whose holdings and security of land tenure guaranteed their prosperity and status), organized their holdings in the interests of efficiency. Many farmers selected crops for sales in growing London market. In their quest for greater profits, many land owners put their squeeze on their tenants. Between 1580 and 1620 land lords raised rents and altered conditions of land tenure in their favor, preferring shorter phases and forcing tenants to pay an entry fee before agreeing to rent them land. Landlords evicted those who could not afford annual, more onerous terms. But they also pushed tenants toward more productive farming methods, including crop rotation.
(5) England’s exceptional economic development also drew the country’s natural resources, including iron, timber, and coal, extracted in far greater quantity than elsewhere in the continent. New industrial development expanded the production of iron and pewter in and around the city of Birmingham.
(6) But above all textile manufacturing transformed English economy. Woolens, which accounted for 80% of the exports, worsted (sturdy yarn spun from combed wool fibers), and other cloth found eager buyers in England as well as in the continent. Moreover, late in the 16th century as English merchants began making forays across the Atlantic these textiles were also sold in the Americas. Cloth manufacturers undercut production by urban craftspeople by "putting out" work to the villages and farms of the countryside. In such domestic industry poor rural women could spin and make carding (combing fibers in preparation for spin) in their homes.
(7) The English textile trade was closely tied to Antwerp, in the Spanish Netherlands, where workers dyed English cloth. [A] The entrepreneur Sir Thomas Gresham became England’s representative there. [B] He so enhanced the reputation of English business in that region that English merchants could operate on credit—the most prominent achievement for the 16th century. [C] He also advised the government to explore the economic possibilities of Americas, which led to the first concerted efforts at colonization, undertaken with commercial profits in mind. [D] [br] Which of the following is NOT mentioned in paragraph 4 as a way that English landlords tried to increase the efficiency of their farms?
选项
A、Encouraging the use of methods as crop rotation
B、Selecting crops on the basis of demand in the London market
C、Increasing rents and reducing the length of phases
D、Hiring Yeomen to work on their farms instead of relying on tenants
答案
D
解析
本题要求排除第4段中未被提及的英格兰地主试图提高农场生产效率的方式,属于否定事实信息题。A项“鼓励使用如轮作的耕种方式”对应第4段最后一句。B项“根据伦敦市场的需求来选择种植的作物”对应第4段第2句。C项“提高租金以及缩短租期”对应第4段第4句。因此,A、B、C三项均为英格兰地主试图提高农场生产效率的方式,不符合题意,均可排除。D项“雇佣自耕农来农场工作,而不是依靠佃农”在文中没有依据,符合题意,故选。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3327273.html
相关试题推荐
NarratorListentopartoftalkinaneconomyclass.Nowgetreadytoanswerthe
NarratorListentopartoftalkinaneconomyclass.Nowgetreadytoanswerthe
NarratorListentopartoftalkinaneconomyclass.Nowgetreadytoanswerthe
Politicaldominancebelongedtothenorth.Germany,France,andEnglandhad
Politicaldominancebelongedtothenorth.Germany,France,andEnglandhad
Politicaldominancebelongedtothenorth.Germany,France,andEnglandhad
Politicaldominancebelongedtothenorth.Germany,France,andEnglandhad
AshecollectedfossilsfromstratathroughoutEngland,Smithbegantoseet
1Thefieldofeconomicsstudiesthebasicproblemsthateveryeconomymustface
1Thefieldofeconomicsstudiesthebasicproblemsthateveryeconomymustface
随机试题
Thoughportrayedas【D1】______inmovies,criminalsin【D2】______areinconceiva
Themorewomenand【B1】______maketheirwayintotheranksofmanagement,t
中国人使用筷子就餐的方式在世界上独树一帜,有史记载用筷子的历史已有三千多年。筷子古时称为箸(zhu),它表面上看似简单,却有多种功能。竹子是制作筷子最常
邮件列表的两种基本形式是()。A.公告型与讨论型 B.内部型与外部型
(2013年)纳税人的下列行为,需要到主管税务机关办理变更税务登记的有()。A
患者,女,32岁,已婚。因:“停经30周,右下腹疼痛伴发热、恶心、呕吐1天”就诊
(2016年)下列航摄技术要求中,确定航摄分区需考虑的有()A.地形高差
1796年,英国医生爱德华詹纳偶然发现,大多数得过牛痘的挤奶工不会再的天花。为了
下列方剂中,用炮姜的是( )。A.温经汤 B.半夏泻心汤 C.血府逐瘀汤
甲公司20×8年初向100名管理人员每人授予5000份的股票期权,约定自20×
最新回复
(
0
)