首页
登录
职称英语
Why do readers of New Scientist continue to get steamed up about race? After
Why do readers of New Scientist continue to get steamed up about race? After
游客
2023-12-31
91
管理
问题
Why do readers of New Scientist continue to get
steamed up
about race? After all, it can be used as an innocuous technical term by anthropologists. But all too often discussions of "race" lead to "racism", and tempers begin to fray. Before the 18th century, race merely described a group of common cultural origin, not one defined by immutable characteristics. Unfortunately, this usage changed as the Western powers colonized Asia and Africa and needed a way to characterize the peoples they subjected as not only different, but inferior.
A long list of scientists helped to "classify" the races. Among them were some of the famous names of the 18th and 19th centuries: Linnaeus, Cuvier, Haeckel, Huxley and Buffon. Although their classifications rarely agreed, many accepted that the races were fundamentally different and could be arranged with Caucasians at the top.
Only after the Darwinian evolution and the emergence of genetics did the notion of a league table start to crumble. By the 1940s, UNESCO could emphatically state: "Racism falsely claims that there is a scientific basis for arranging groups hierarchically in terms of psychological and cultural characteristics that are immutable and innate."
That groups cannot be arranged hierarchically does not mean that anthropologists cannot set up classifications which divide people into different groups, or that such classifications will not be useful, as several of our latter writers point out. For example, they can provide vital tools (along with language distribution) to reconstruct the prehistoric movements of peoples. Where genetic data are available, these reconstructions can be greatly refined.
In other contexts, such classifications are misleading. Many of the differences they record (including facial features, skin and hair color) are most probably superficial adaptations to local climate. Although useful as indicators of the origin of different groups, they imply nothing fundamental about differences between them.
Attempts to assess more important differences between groups (of any number of cognitive abilities, for example) always come to the same very well-known conclusion — that the differences between individuals within one racial group are much larger than the differences between the average members of two such groups.
What this means is that it is impossible to say anything about a particular individual’s ability because of his or her race (however, defined) because the spread of variation within a race is larger than the average difference between races. Racism can thus receive no support from science, even though a classification of races can be scientifically useful.
Lay people sometimes put more faith in the concept of race than scientists do, perhaps because they believe they can quite easily identify a person’s race or even nationality. But it’s not that easy: our correspondent from Le Vesinet, for example, identified some of the people in our recent feature ("Genes in Black and White") as Australian, Sicilian, Sumatran and Brazilian. In fact, they came from Sweden, Greece, the Central African Republic and Russia. [br] Some Western colonizers thought that they were______.
选项
A、arrogant
B、weak
C、inferior
D、superior
答案
D
解析
细节识别。根据第一段“This usage changed as the Western powers colonized Asia and Africa and needed a way to characterize the peoples they subjected as not only different,but inferior”可知,随着西方列强在亚洲和非洲的殖民,他们需要一种方式来描述那些受他们奴役的人民,这些人不仅非我族类,而且是劣等民族。于是,种族的用法改变了。题干部分提到的是colonizers(殖民者),那么在他们看来,自己是优等民族(superior),所以选择D。【知识拓展】同样是细节识别题,本题比上题略微复杂,需要做一定的推理。原文是从殖民者角度看被殖民者的,用的词是inferior;题干是从殖民者角度看待自己的,所以需要反义词superior。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3320589.html
相关试题推荐
科学家们知道他们的工作是永远无止境的,即使是最完美的理论可能是错误的。Scientistsknowthattheirworkisneverfini
Thegovernment’stopGreatBarrierReefscientistsaysathirdmassbleaching
InDecember2019,aclusterofpneumoniacaseswerefound.Scientistsbelieveth
Readers______happyendingsmayfindtheunvarnishedviewofmodemmotherhooda
Thesebatteriesforelectriccars,somescientistsclaim,areboundtobetoohe
Medicalscientistsare______abreakthroughincancerresearch.A、strivingforB、s
Readers______happyendingsmayfindtheunvarnishedviewofmodemmother-hood
Youmust______yourself,ortheywillcontinuetobullyyou,soyouwillgoonli
Asordinarypeople,scientistsarebynomeansmorehonestor______thanotherpe
Readersarerequiredtoabidebytherulesofthelibraryandmindtheirmanners
随机试题
WheredidJerryfalloff?[br][originaltext]F:What’swrongwithyourleg,Jer
LIMERICK:POEM::A、motif:symphonyB、prologue:playC、catch:songD、sequence
Inhisbook,theauthorpresentssomestrategiesonMarketingfortheenterprise
复杂而有趣complicatedandfascinating
装饰施工中,影响地面完成面标高的因素不包含()。A.地面材料品种规格 B.地
对施工现场的安全生产责任制度、岗位责任制、安全教育制度等得落实和执行情况进行的检
压力情景应充分体现银行()的特征。A.经营和收益 B.经营和风险 C.
患者男性,48岁。因纳差乏力5月,右上腹隐痛3天入院,既往有饮酒史20年,每天4
某海船定额吨位为D定=20000吨,执行某航次时,装载货物17000吨,航次
对于咨询师与求助者双方的价值观问题,正确的理解包括,咨询师()。A.只有与求助
最新回复
(
0
)